Diskuse:Karel Vaněk (spisovatel)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Svenkaj v tématu „Subjektivní pasáže

Doklad na to nemám, ale myslím, že na Vaňkovu Švejkovi komunistům vadilo spíš to, že Vaněk popisuje VŘSR (patrně pravdivě) jako drobnou, chaotickou a spíše směšnou událost a revolucionáře jako neschopné zbabělce. Na popisování ruské společnosti v románu moc nedojde. --Váš Mostly Harmless 07:41, 31. 12. 2007 (UTC)

No ono se tam o VŘSR moc nemluví, takže to byl asi první problém. Tím popisem společnosti myslím právě ten obyčejný život, opilství atp. kterého je kniha plná - žádné revoluční myšlenky, ale primitivismus. A to je druhý problém. Máme asi oba pravdu.

Abych řekl pravdu, já si ten Vámi avizovaný popis VŘSR (jako drobnou, chaotickou a spíše směšnou událost a revolucionáře jako neschopné zbabělce) moc neuvědomuji, ala tím neříkám, že tam není - už si to tak nepamatuji. Pokud budete souhlasit a myslíte si, že je to tak, tak tam tu větu doplníme. --Chalupa 22:33, 3. 1. 2008 (UTC)

Subjektivní pasáže[editovat zdroj]

Sekce "Vaňkovo pokračování románu (…)" obsahuje nepřijatelné prvky názoru a recenze, nesplňuje encyklopedický styl. Isametry (diskuse) 29. 8. 2021, 22:42 (CEST)Odpovědět

@Isametry: Dobrá připomínka, editujte s odvahou. Podle mne by ale to chtělo spíš najít zdroj, odkud jsou tato tvrzení kopírována (copyvio?), pak s odvoláním na autora možné. Obecné mínění o Vaňkově Švejkovi zhruba takové je. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 29. 8. 2021, 23:01 (CEST)Odpovědět