Diskuse:Karagen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nejde o duplicitu s Karagenan? --Harold (diskuse) 25. 3. 2013, 20:53 (UTC)

  • Pravděpodobně ano. Karagenan, jestli to dobře chápu, je E407, který se používá do potravin. Ovšem v učebnici biologie se tomuto gelu získávaném z puchratky říká karagen. Pokusím se k tomu dohledat bližší informace. --El Dash (diskuse) 25. 3. 2013, 22:59 (UTC)
Nevím o tématu vůbec nic, ale narazil jsem na to, když jsem hledal interwiki: pl:Karagen -> odkazuje na Karagenan a hromadu dalších článků v ostatních jazycích. Jenže momentálně navíc Karagen spojili s sk:Karagen (není náhodou český článek překladem toho slovenského?), čili tu jsou teď dvě množiny interwiki. --Harold (diskuse) 26. 3. 2013, 14:46 (UTC)
Ano, překládal jsem ten slovenský, protože se nejvíce shodoval s tím co o tomto tématu vím.
Díval jsem se na německou wikipedii a tam to vypadá, že jsou karagen i karagenan to samé. Nevím, co je správný překlad, ale německy je to carrageen, anglicky carragenan, tak nevím. Já to v knížce našel pod názvem karagen a nemohl jsem o něm na wikipedii nic najít. Možná by se to dalo řešit tím, že by zůstal karagenan, ale na něj by se přesměrovávalo i hledání karagenu. --El Dash (diskuse) 26. 3. 2013, 15:31 (UTC)
Jestli jsou to dva různé názvy pro jednu látku, tak je potřeba články sloučit, samozřejmě se zachováním přesměrování. Ujmeš se toho?
Jinak ještě do budoucna: pokud překládáš z jiné Wikipedie, je potřeba vložit do článku šablonu {{překlad}}, aby byly dodrženy licenční podmínky. --Harold (diskuse) 26. 3. 2013, 16:27 (UTC)
S tím překladem to jsem nevěděl, jsem jen takový fušer. To přesměrování nemůžu udělat, protože to neumím :) --El Dash (diskuse) 26. 3. 2013, 21:42 (UTC)
Přesměrování klidně udělám, spíš mi šlo o to, aby se informace odtud sloučily do Karagenan, samozřejmě pokud tu jsou nějaké, které v článku Karagenan ještě nejsou. Nechci do toho po obsahové stránce nějak hrabat, když se v tom nevyznám. :-) --Harold (diskuse) 26. 3. 2013, 22:00 (UTC)