Diskuse:Jaroslav Matějka

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 9 lety od uživatele Ramon de L v tématu „Filmová tvorba

Revert v článku[editovat zdroj]

Zrevertoval jste mi editaci. Mám k tomu tři poznámky:

  1. Proč revert? Přidal jsem dvě tvrzení, pokud vám připadají nepodložené, označí se takto: [zdroj?]. Neověřené věci rovnou smazat je zde považováno za vandalství!
  2. Tvrzení 1 - byl spisovatel komunistický - podstatná část jeho díla byla ostře prorežimní a on sám se prokomunisticky silně angažoval.
  3. Tvrzení 2 - byl stranický funkcionář: viz životopis v oficiálním webu jeho rodných Ivančic: http://www.ivancice.cz/rodak-matejka.php - cituji "Dále již jen ve stranických službách.". Vaše námitka "funkcionář to byl nevýznamný": netřeba to uvádět pouze při významnosti, k označení "funkcionář" bohatě postačí i to, že víceméně celý život nedělal nic jiného.

Prosím revertněte ten revert zpátky. Děkuji. Kubiik (diskuse) 8. 5. 2014, 21:55 (UTC)

ad 2 Tvrzení o členství v KSČ a zmínka o jeho funkci v této straně je již v článku uvedena a je to vpořádku. Ta funkce však natolik významná není, aby musela být uvedena hned v úvodu článku jako povolání. To myslím není třeba. - Tady jsem ochoten ustoupit, pokud prokážete, že tato funkce je důležitá - encyklopedicky významná pro základní charakteristiku osoby.
ad 1 komunistický spisovatel - ano zde je třeba nějaký významný zdroj - nejlépe, kdyby to o sobě sám prohlásil. Soudit však jen podle jeho tvorby nebo příslušnosti k určité straně a funkce v ní na komunistické spisovatelství, je podle mě nepřípustné nálepkování ideologickým stigmatem (pomluva). Chci se vás tedy zeptat. Odkud jste informaci o tom, že to byl komunistický spisovatel převzal?--Rosičák (diskuse) 9. 5. 2014, 14:09 (UTC)
Nechápete základní princip wikipedie: spory o významnost toho či onoho se zde nikdy neřeší revertem, ale požadavkem [zdroj?] nebo v diskuzní kartě příslušného článku! Nikdy smazáním! Dopustil jste se vandalismu, prosím napravte to. Kdybyste to byl učinil hned jak jsem vás o to požádal, mohl jsem ty důkazy psát přímo do odkazů/referencí v tom článku, případně v jeho diskuzní kartě, kam patří. Místo toho, aby se ocitly tam, kde je uživatelé wikipedie najdou, mě svou svéhlavostí nutíte je vypisovat na vaší diskuzní stránku, kde je nikdo nenajde, plýtváte tak mým časem a znesnadňujete uživatelům wikipedie dohledávání zdrojů. Takže: veškeré další dokazování jsem ochoten provádět pouze na původní, vámi nezvandalizované stránce, případně navíc na její diskuzní kartě. Děkuji. Kubiik (diskuse) 9. 5. 2014, 15:23 (UTC)
Tedy vkládejte zdroje, pište vysvětlujte, odpovídejte zde.--Rosičák (diskuse) 9. 5. 2014, 20:25 (UTC)

Filmová tvorba[editovat zdroj]

Asi by bylo dobré uvést, jak se na daném filmu podílel, tj. rezie, scéna, kamera, role?--Ramon de L (diskuse) 21. 2. 2015, 22:23 (CET)Odpovědět