Diskuse:Jaroslav Achab Haidler

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Odstranil jsem slovo "neúspěšně" z věty: "V roce 2010 ( neúspěšně) kandidoval v komunálních volbách v Ústí nad Labem za Českou pirátskou stranu". Na volební listině byl, voliči jej mohli volit, nominující strana ho nestáhla s kandidátky, tudíž KANDIDATURA jistě nebyla neúspěšná. Neúspěšné bylo jeho nezvolení. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.190.52.4 (diskuse)

Je to sice zajímavá slovní ekvilibristika, ale všeobecně přijímaný význam slovního spojení "neúspěšná kandidatura" je jednoznačný [1]. --Ladin 15. 9. 2011, 20:05 (UTC)

Děkuji za vysvětlení zrušení editace. Nicméně jsem stále přesvědčen o čistější první verzi věty před prvním doplněním slova "neúspěšně". Stokrát opakovaná a napsaná hloupost by neměla vytvářet šablonu pravdy. Děkuji i Ladislavu Faiglovi za vysvětlení a zpětvrácení externích odkazů, které mmj. J.A.Haidlera charakterizují nejlépe.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.190.52.4 (diskuse)

ad: odstranění "projekty J. A. Haidlera" z Externích odkazů: odstranil jsem dva odkazy na údajné projetky JAH ( Projekt Chewra a Portál Lamedwaw). Podle mě by o projektech popisovaných osob, v tomto případě Haidra, měl vypovídat především článek. Bohužel v tomto případě není v článku o těchto webech uvedená žádná informace, není jasný jejich význam ani podíl JAH na jejich vzniku či fungování. Pokud skutečně významné jsou a JAH je jejich jediný nebo hlavní autor, bylo by dobré to doložit přímo v článku, nejlépe se zdroji. Obecně se kloním k výkladu Externích odkazů v tom smyslu, že například odkaz na projekt Chewra by měl být obsažen v článku o projektu Chewra, ne z článků o spolupracovnících atd. Pokud už Ladislav ty odkazy vrátil zpátky, mazat znovu je prozatím nebudu, ale doplnit nějaké info o těch projektech do článku by bylo vhodné.--Ladin 17. 9. 2011, 04:37 (UTC)

Pokud je někdo zakladatelem nějakého projektu, je imho v pořádku, že jsou v jeho článku EO na tyto projekty. Samozřejmě chce o projektech napsat i v článku samotném, o tom žádná. Až budu mít čas, tak se na to podívám - nebo pokud bude někdo rychlejší, tak se zlobit nebudu. Netuším, zda-li projekty splňují EV a zda-li by mohly mít vlastní článek.--Faigl.ladislav slovačiny 17. 9. 2011, 09:47 (UTC)

Wikipedista Ladin: nezlobte se a neuražte se, ale to , že něčemu nerozumíme, nám ještě nedává mandát to odstranit. Zmínka o projektu Chewra je ve větě: "Začal se věnovat dokumentaci židovských hřbitovů v Čechách a na Moravě." A o vzdělávacím projektu Lamedwaw? V podstatě tady: "Později se stal praktikujícím židem." ...:"Ať tato slova, která ti dnes svěřuji, zůstanou ve tvém srdci. Vštěpuj je svým synům a mluv o nich, ať sedíš doma nebo jdeš po cestě, ať uléháš anebo vstáváš." Deuteronomium 6.6.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) 89.190.52.4 (diskuse)