Diskuse:Hacker

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tvrzení, že "Původní hackeři z velké části přispěli ke zrodu počítačové sítě Internet" se mi zdá nepřesné či nepravdivé. Navrhoval bych upřesnit nebo odkázat na citaci.--ZbR 23:15, 5. 1. 2008 (UTC)

  • Ale ono to tak je, protoze vetsinu autoru RFC je mozno povazovat za hackery. Jako citace seznam RFC? Ale nevim kde dolozit, ze to jsou hackeri ;-). Nebo UUCP, to je predzvest internetu - bylo zcela jiste tvoreno hackery. Mhi 9. 6. 2009, 10:15 (UTC)

Bylo by myslim vhodne udrzet ton clanku ve stylu, ze hacker je ten kdo je schopny/umi/atd cracker je ten, kdo bori, nici, krade. Jeste by mozna bylo dobre se rozepsat o script kiddie, protoze tech je uplne nejvice a dle meho nazoru by v zadnem pripade nemeli byt zadni crackeri oznacovani jako hackeri.Mhi 9. 6. 2009, 10:15 (UTC)

Odkaz na Kukacci vejce[editovat zdroj]

Odkaz na Kukacci vejce uz je drahnou dobu spatny, stranka neexistuje.

Uz to nekdo opravil. --Jvs 11. 2. 2011, 13:15 (UTC)

Hacker / Cracker[editovat zdroj]

Můžeme prosím přestat předstírat, že se má používat slovo "cracker", a prostě to všechno přepsat na "hacker"? Je zcela irelevantní, které označení je technicky správně, reálná čeština (a především reálná angličtina) prostě v tomhle významu používá slovo "hacker". Ať už to slovo originálně znamená cokoliv, používání mu přisoudilo tenhle význam, což je IMHO důležitější než nějaké slovníkové definice, kterými se beztak nikdo neřídí. --Markus cz (diskuse) 2. 7. 2012, 09:03 (UTC)

V tomto ohledu je spousta sporných věcí - a to už jen proto, že část českých slovníků (ano, vycházím z informací ze slovníků) definuje hackera jako člověka, který ničí software a zabezpečení počítače, část ho dejinuje jako člověka, který dělá pravý opak. A nejhorší ze všeho je, že paradoxně není český slovník, kde by byl tento pojem vyjádřen správně. Takže je potřeba vycházet z anglických slovníků, ale jelikož se slova přejímají z jiných jazyků i s tím, že nabývají trochu jiného významu, je neřešitelné najít východisko (= automaticky se tedy anglický význam stává i českým ve všech směrech). Tímto bych diskuzi na toto téma uzavřel, pokud však máte na věc úplně jiný pohled, podložený věrohodnými zdroji, můžeme pokračovat.
Senolip (diskuse) 7. 12. 2013, 16:00 (UTC)

Hacker a cracker[editovat zdroj]

Zdá se mi, že tento článek má sice v názvu slovo hacker, ale spíše se o něm píše o crackerech. Možná by bylo vhodné tu část, která ze týká crackerů (např. Techniky crackerů, většina Dělení hackerů a crackerů) přesunout do článku, který je věnován přímo jim.

Zdá se mi, že problém je způsoben tím, že se neví, jestli je crakcer podmnožinou hackera, nebo je na stejné úrovni.

Tzn. co z tohoto platí: 1) člověk buď hacker, nebo cracker 2) pokud je člověk cracker, tak je zároveň hacker