Diskuse:Geordie

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Geordie (kapela)[editovat zdroj]

Zarazil mě název článku o skupine Geordie

  1. ) Samotný název skupiny nepotřebuje dalšího rozlišení, protože "geordie" znamená ve slangu "chlapec", tedy něco jako slovenské "chalan", takže není nebezpečí, že by na české wiki vznikl článek stejného názvu, potřebující rozlišovník.
  2. ) Když už rozlišení, tak skupina. Slovo kapela je IMUO (in my unhumble opinion - podle mého neskromného názoru) hovorové. Sám ho v hovorové řeči taky používám, ale evokuje slangové označení jedné pohlavně přenosné choroby.

I když "Wikipedii může editovat každý", nechávám na autorovi článku, aby posoudil jestli je vhodné ponechat původní název nebo ho zjednodušit a přejmenovat. --Aqualung 10:00, 23. 8. 2007 (UTC)

Už je to dlouho a autor se neozval, tak jsem článek přesunul sám.--Marek Koudelka 24. 4. 2011, 15:10 (UTC)
Aqualung byl můj nick na české Wiki, který jsem změnil na jeden univerzální - Bohemianroots. Jinak, Geordie znamená také dialekt [1], kterým se mluví v okolí Newcastle ve Skotsku. --Bohemianroots 24. 4. 2011, 21:27 (UTC)
...a myslíš, že někdy na českou wikipedii ten článek někdo dodělá, pokud ano-stejně rozlišovač (kapela) byl špatný, řekl bych, že je lepší (skupina).--Marek Koudelka 30. 4. 2011, 07:37 (UTC)
.. to právě říkám nahoře ...2) Když už rozlišení, tak skupina. --Bohemianroots 30. 4. 2011, 10:29 (UTC)