Diskuse:Galvanometr

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Text má velmi slabou úroveň, lépe by bylo sáhnout do některé školní učebnice fyziky, autor zřejmě není odborník z oblasti měření.

Níže uvedené připomínky jsou jen ty zásadní, text popisuje pouze tzv. deprézský systém galvanometru a to je velmi málo.

J.V.


Pred mesicem jsem psal puvodnimu autorovi clanku do jeho diskuze nekolik pripominek, ale nedostal jsem odpoved. Tak to pisu sem, treba to nekdo objasni a clanek upravi. Ja do toho tolik nevidim.

  • "Nejrozšířenější jsou analogové přístroje, používané pouze pro měření (naměřené hodnoty nezaznamenávají)" Skutecne analogove pristroje nedokazi zaznamenavat hodnoty? Co treba takove mereni vlhkosti v meteorologii? (Nebude ta zakladni vlastnost analogovych pristroju nejaka jina?) Lepe receno, slo by vysvetlit, jak vypada takovy digitalni galvanometr?
  • "Měří se síla stejnosměrného proudu (proudu elektrického napětí)" Co to je sila elektrickeho proudu? Je elektricka sila, zrejme ne, ze? Domyslim se, ze jde spise o magnetickou silu elektromagnetu. Co to je ten proud elektrickeho napeti v zavorce? Je to proud nebo napeti?
  • "až 100 mikroampér (při poklesu asi 50 milivoltů a plném proudu)" Tady jsem to vubec nepobral. Co to je plny proud? Kde se vzaly milivolty, kdyz to ma merit proud?
  • "Tyto galvanometry pro měření silného proudu" Jake tyto galvanometry pro mereni silneho proudu, kdyz se v predchozi vete mluvi o 100 mikroamperech?

--Jx 15:08, 5. 5. 2007 (UTC)


Mám taky pár připomínek :

  • nevidím zmínku o přístrojích se světelnou stopou, zrcátkové galv. jsou asi rozšířenější než ručičkové, upravím aspoň úvod
  • není zmínka o balistických g., pro měření náboje

--88.100.160.22 22:13, 25. 4. 2008 (UTC)