Diskuse:GOCE

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Průmět[editovat zdroj]

V textu je červeně slovo průmět. Původně jsem psal průměr, bylo kolegou změněno. Nevím proč, ale zatím to nechám. Třeba je ten termín jen pro mne neznámý, ze škol jsem pryč 30 let.--Zákupák 18. 3. 2009, 16:17 (UTC)

Jedná se o plochu v metrech čtverečních, tak tam nemohl být průměr (v metrech). Slovo průmět - dle Encyklopedie Co je co "Obraz útvaru vzniklý promítáním napři na rovinu, plochu."[1] byl lepší, pro lepší pochopení čtenářů jsem to raději rozepsal několika slovy (plocha sondy ve směru pohybu). Snad to tak bude lepší. Zdraví --ZK001 21. 3. 2009, 21:55 (UTC)
Průmět jsem upravil já, protože tam byla uvedena plošná míra, myslel jsem že průměr je jen překlep. Vím že průmět také není ideální termín. Nynější verze [2] je ok. Když budou příště nějaké nejasnosti ohledně mých editací, napište to i na mou diskusní stránku, ať mohu reagovat dříve, děkuji --Birnak 24. 3. 2009, 15:47 (UTC)
PS. Pro úplnost, zde je uvedeno doslova „The GOCE satellite will have a small cross section of approximately 0.9 square metres, and be totally symmetrical to minimise the influence of external forces.“ cross section znamená: příčný řez; průřez; typický vzorek; účinný průřez; reprezentativní průřez --Birnak 24. 3. 2009, 15:55 (UTC)
Zdůvodnění je super, proto jsem kdysi měl s deskrtiptivou na průmce problémy. Ovšem kdyby jste z toho zdůvodnění udělali hned heslo, třeba jen pahýlek: Průmět, pomohli byste nejen mně. Díky Vám všem --Zákupák 24. 3. 2009, 16:09 (UTC)