Diskuse:Florius

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Významnost[editovat zdroj]

Chybí mi uvedení nezávislých recenzí toho systému, prostě jakékoliv netriviální informace od nezávislých subjektů. Proto ta šablona. --Postrach 11:45, 8. 1. 2008 (UTC)

Mimochodem: zkusil jsem do toho katalogu zadat třeba psárka luční nebo bojínek, ale ten systém buď neumí česky, nebo v těch zahradách neroste tráva. Zatím to vypadá spíš na začínající projekt a propagaci. --Postrach 12:11, 8. 1. 2008 (UTC)

jedná se opravdu o nový program z roku 2007, ale přesto jsou v něm nyní údaje o 10 000 pěstovaných rostlinách a referenční slovník druhů má kolem 20 000 údajů. Již dnes na něj lze najít odkazy z Wikipedie (článek o cykasech). Samozřejmě že postupně mu přibudou další funkce - systematika a vyhledávání dle klíčových slov. Vyhledávání česky zatím neumí - přeci jen v zahradách používáme latinu - ale napíšete-li do rodu či druhu Phleum nebo Alopecurus, tak zjistíte že se obě pěstují v BZUK (Na Slupi) a na jednom z lístků uvidíte i česká jména. Docela mi to překvapilo, protože jsem si myslel, že takové relativně nezajímavé trávy nebude mít v evidenci nikdo... Jinak Vás potěším, protože možnost vyhledávání i v čj by měla být do měsíce. Sekerka 12:38, 8. 1. 2008 (UTC)

Ten program se mi docela líbí, ale tady jde opravdu o jeho významnost i vzhledem k Wikipedii --Packa 06:20, 10. 1. 2008 (UTC)

Ty trávy byl jen muj osobni test, který má s heslem zde společného málo. Podstatnější je jiná věc: Pro to, aby bylo heslo o programu ve Wikipedii je ale třeba dodat nějaké nezávislé netriviální zdroje informací. Jinak by toto heslo bylo z pohledu wikipedie:významnost považováno za nevýznamné. --Postrach 13:09, 8. 1. 2008 (UTC)