Diskuse:Fata Morgana

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Matěj Orlický v tématu „Sloučení
V článku je použit materiál (http://cs.wikipedia.org/w/index.php?oldid=9664708) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL a CC BY-SA 3.0. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2013013010014358.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Anglická verze článku dosud neexistuje?[editovat zdroj]

Jsem celkem překvapen, že článek o skleníku Fata Morgana v botanické zahradě v Praze, ani o botanické zahradě samotné, na anglické Wikipedii dosud neexistuje: Už jen proto, že Praha je vcelku velmi navštěvovaná anglickými a americkými turisty a ty bych čekal právě i v botanické zahradě… Vím, že navštěvují hlavně historické centrum Prahy, ale nedivil bych se, že by zavítali i jinam, třeba kvůli botanické zahradě. Kdo z vás, co bydlí v Pražské Troje, ozvěte se, jestli jste už někdy viděli v botanické zahradě nějaké anglicky mluvící cizince (já bych tomu klidně i věřil). Podle mě by si pražská botanická zahrada včetně Fata Morgany svou vlastní stránku na anglické Wikipedii zasloužily. Vyjádřete se, mohl bych podle ohlasů pak přidat stránky na seznam neexistujících hesel, které by tam měly být. — Polda18 (diskusepříspěvky) 10. 3. 2013, 18:38 (UTC)

Sloučení[editovat zdroj]

Obsah tohoto článku spíš připomíná výňatek z nějaké turistické brožury. Navrhuji obsah zredukovat na nepřibarvená fakta a tento kratší text potom umístit do článku o samotné zahradě. Samozřejmě včetně kontroverzí. Jaký máte názor? --Nefronus (diskuse) 19. 7. 2017, 13:23 (CEST)Odpovědět

Myslím, že stavba je z více pohledů dostatečně významná pro samostatný článek. Každopádně by bylo vhodné nejdříve stylisticky upravit/zredukovat a pak až zvažovat sloučení. --Matěj Orlický (diskuse) 19. 7. 2017, 15:30 (CEST)Odpovědět