Diskuse:FC Barcelona

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úvodní věta: je Barca španělský či katalánský klub? Dle mne španělský, neb hraje ve španělské lize a ve Španělsku (katalánská liga asi existovat nebude). -jkb- 15:39, 8. 9. 2005 (UTC)

no já nevím, ale myslím si, že jsou v Barceloně na příslovec Katalánský velmi pyšní a někdo mi říkal, že když tam označíte Barcelonu za Španělský klub, tak je to skoro jako urážka :-).

úplně přesně tak, jenže wikipedie tu není na ukojování národnostních pudů, jde o přesné označení, a ta liga La Liga je prostě španělská; existuje-li i katalánská, nějaká regionální (to je docela myslitelné), tak tam ale nehraje Barca. Stejně tak neexistuje žádný flámský klub, provencálský klub atp. -jkb- 18:02, 8. 9. 2005 (UTC)
Tak s tím si dovolím nesouhlasit. Já fandím v české hokejové extralize i fotbalové lize moravským klubům (v prvním případě Znojmu, v druhém Olomouci). To že hrají v české lize pak v žádném případě neznamená, že to jsou české kluby, to je, s odpuštěním, pitomost... FC Barcelona je katalánský klub, protože Barcelona leží v Katalánsku. Stejně tak v Belfastu mají irské, resp. severoirské kluby, byť hrají třena Premier Lieg (či jak se to jmenuje). Nemyslím si, že by wikipedie měla být místo, kde by se mělo Španělsko samoúčelně sjednocovat víc, než je ve skutečnosti... Cinik 19:10, 8. 9. 2005 (UTC)
Pokud by se mělo v první věce něco škrtnout (byť to nepovažuji za nutné), škrtnul bych slovo španělský, protože katalánský je přesnější... Cinik 19:13, 8. 9. 2005 (UTC)
jo jo. Když si tu ztěžuje Kirk že tu kdosi píše Česko místo Česká republika, tak mu to podepíšu i jako Kolíňák; jenže toto je trochu jiné; ale dejme tomu že se shodnem na formulaci jako španělský klub z Katalánska, nebo katálánský klub, hrající ve španěslké lize, něco na ten způsob? -jkb- 19:17, 8. 9. 2005 (UTC)

Obrázky trofejí[editovat zdroj]

Kolega Jenis si zaslouží pochvalu, že se pustil do editace a přidal do článku přehled získaných trofejí. Podle mě to ale extrémně přehnal, ty úspěchy tam jsou 3x (!). Zkusím s tou slátaninou něco udělat, pokud nemá nikdo nic proti.--Senimo 19. 6. 2011, 21:12 (UTC)

V části o založení klubu se píše, že modrou a červenou barvu zvolil zakladatel podle svého oblíbeného švýcarského týmu. V odstavci věnovaném dresům se však naopak píše, že modrá a červená jsou symbolem Katalánska, což je při pohledu na katalánskou vlajku zřejmá hloupost.