Diskuse:Experimentální trakce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Ťento článek míchá páté přes deváté, navíc je jeho informační hodnota velmi omezená. Navrhoval bych ho zrušit a zavést článek Turbínový pohon (železnice), dále články k významnějším typům vlaků - francouzský a americký Turbotrain. Potom bych zavedl experimentální vozidla (v anglické verzi jsou experimentální lokomotivy, ale to je zbytečné zúžení), tam by byl přehled, a zase by byly články věnované jednotlivým druhům vozidel, eventuálně jednotlivým vozidlům. Četli jste například o německé motorové lokomotivě řady V32 s přenosem výkonu stlačeným vzduchem? PetrS. 09:02, 4. 10. 2006 (UTC)

Ještě trocha inspirace z anglické verze: en:Category:Alternatives to conventional railways PetrS. 12:26, 4. 10. 2006 (UTC)

Jak se zdá, v tématu se dobře orientujete a tak směle do toho :). Tlusťa 12:28, 4. 10. 2006 (UTC)

Jde jen o to najít si čas. Kategorizaci by ovšem mohl udělat někdo zběhlejší ve wikipedii. Já se asi omezím na sem tam nějaký příspěvek. Až zas bude chvilka času, rád bych přeložil pár článků o jednokolejnicových drahách, to je takové pěkné téma. PetrS. 05:22, 9. 10. 2006 (UTC)

Kdysi jsem se do tohohle článku snažil dát věci, které by se do běžných trakcí nevešly. Předpokládal jsem, že to časem někdo další rozšíří a případně doorganizuje. Co se týče turbínového pohonu: Máte na mysli jen spalovací turbíny, nebo i parní turbíny, jimiž bylo také několik lokomotiv vybaveno? To je také turbínový pohon. Mimochodem - dynama s tutbínovým pohonem měly na naší železnici prakticky všechny parní lokomotivy. Jinak přeuspořádání a hlavně rozšíření vítám. --Postrach 06:06, 9. 10. 2006 (UTC)