Diskuse:Ernst Gideon von Laudon

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Sloh a wikify nového textu plus přepracování některých zavádějících pasáží. Například je nesmysl řici, že se Laudonovi první útok v bitvě u Domašova nepovedl - jemu totiž v tu chvíli primárně nešlo o zničení konvoje, na které neměl dost sil, ale o zastavení konvoje, než dorazí zbytek rakouských jednotek. A to splnil stoprocentně. --Cinik 13:13, 22. 7. 2007 (UTC)

Dovolil jsem si změnit umístění upozornění na nutnost úprav(nebo jak toto upozornění nazvat) z důvodu nevzhlednosti stránky. Navíc já osobně nepoznám, které části toho, co jsem napsal, jsou zavádějící...Všechno jsem čerpal z literatury(bohužel nyní jin nemám u sebe a omlouvám se, že jsem ji zapomněl dopsat do sekce Reference, při příští editaci doplním). Jinak doufám, že si ceníte mých dvou editací, protože před nimy byla stránka o tomto člověku velmi ale velmi krátká(pár vět přesněji). Samozřejmně se opět omlouvám za pravopisné chyby(jsem dyslektik).

Jinak během pár dní dokončím článek.

--Blackknight 15:54, 22.7.2007 (UTC)

RE2:

Takže ještě zpět k Vaší připomínce o tom, jestli se Laudonovi první útok na konvoj povedl či nepovedl. Znovu jsem si pročetl inkriminovanou pasáž z knihy: "Generál Laudon - Život ve službách Marie Terezie a Josefa II. - Pavel Bělina - Panorama 1993, ISBN 80-7038-216-3" a dovolil bych si citovat(str.64): "Laudon se sice pokoušel situaci na bojišti zvrátit a dobýt zpět ztracená děla, ale po zprávě, že silný pruský oddíl vyslaný od Olomouce dorazil do Domašova a stojí mu v zádech, vydal rozkaz stáhnout se k Moravskému Berounu.", takže si dovolím tvrdit, že mám pravdu.

--Blackknight 17:37, 23.7.2007 (UTC)

Bohužel jsem nezjistil, jak do sekce Reference přidat vlastní literaturu, původní autor to udělal pomocí zástupce references/ v hranatých závorkách a já nevím, jak tam zakomponovat tu svou literaturu(referenci), aby ten text mé a jeho literatury vypadal stejně :( Prosím nějakého šikovnějšího wikipedistu, aby ty dvě části(Reference a Literatura) nějak spojil. Moc mu tímto děkuji

Zdroje přidáš takto: na místov textu, kde se bude zobrazovat horní index napíšeš
<ref>nějaká literatura </ref>

a ono se to bude automaticky zobrazovat tam, kde je zapsané

<references/>

Pokud jsi použil nějakou literaturu pro celý článek nebo pro jeho velkou část, tak nevadí že se v odstavci Reference bude zobrazovat normálním písmem. Kdežto zdroj pro nějakou poznámku bude malým písmem. --snek01 21:04, 23. 7. 2007 (UTC)


Dokončeno[editovat zdroj]

Tak jsem dopsal svou další editaci. Moc bych Vás rád poprosil,jelikož jsem tu nový, aby jste mi napsali(třeba sem nebo do moji diskuze), co si o mém výkonu upřímně myslíte. Nejde mi o wiki záležitosti, jde mi spíše jen o věcnost,správnost a kvalitu článku. Budu rád za každý Váš objektivní názor a pokusím se podle něj zařídit.

Jinak jsem rozšířil jednoodstavcový pahýl na asi 5 stránkový výtvor. Omlouvám se předem za pravopisné chyby, já už jsem takový.

Děkuje

--Blackknight 12:33, 24.7.2007 (UTC)

Chlape ! Článek je poměrně obšírný a díky za fakta, která jsem se dozvěděl. Ale ty hrubky !!! Ach jo, nemám čas editovat chybu po chybě - zkus to polepšit sám, prostě když se podnět v plurálu (tj. v množném čísle) dá vyjádřit jako "ty" (např. "ty jednotky" , "ty armády", "ty věci") je v přísudku (slovese) na konci tvrdé "y" (např. "armády útočily" , "věci ležely"). Naopak dá-li se podnět v plurálu vyjádřit jako "ti" (např. "ti vojáci", "ti lidé") je v přísudku tedy slovese měkké "i" (např. "vojáci stavěli" , "koně běhali"). Laudon se skloňuje jako vzor "pán", tedy "Laudonovi (pánovi = 3.pád, komu, čemu) jsem přinesl zprávu" ale "Laudonovy nálady (ty nálady a 1.pád, kdo co)" či Laudonovi vojáci (ti vojáci a 1.pád, kdo, co).
Jinak pocházím z Bystřice pod Hostýnem, je tam zámek, který patřil Laudonům a taky na hřbitově je řada Laudonských hrobů - uvítal bych proto v článku zmínku o vztahu Laudona k Bystřici.
Psaní zdar,--Bucosek 11:03, 26. 1. 2008 (UTC)
Děkuji za reakci, za hrubky se omlouvám, ale nemůžu za ně, jsem bohužel dyslektik a bez někoho, kdo to po mně zkontroluje, se neobejdu...rozšiřovat článek se již bohužel nechystám, jelikož nemám žádnou další literaturu, v knihovně byla právě jen ta jedna...Navíc již pracuji na další své práci - na Lucemburské Moravě. Blackknight 12:18, 26. 1. 2008 (UTC)

Nabídka[editovat zdroj]

Ten pravopis Vám mohu pomoci opravit. bocko18@volny.cz

Budeme velmi rádi. Editujte s odvahou. --Váš Mostly Harmless 06:15, 6. 4. 2008 (UTC)

Dotaz - pokud se Laudon narodil 1717, pak tvrzení, že se po něm jmenuje pivo vařené od roku 1700, trochu mate.