Diskuse:Elektrická kytara

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Vojtěch Veselý v tématu „Konstrukce těla el. kytary

Možná by stálo za zmínku, že funkce "tremolo" u elektrické kytary je ve skutečnosti vibráto, tím spíš, že odkaz ze článku vede na definici skutečného tremola, nikoliv vibráta. 195.113.180.82 8. 6. 2010, 07:02 (UTC)

Elektrofonická kytara[editovat zdroj]

Elektr-ofon-ická kytara je dle mého názoru čistá intelektuální onanie. Naprostá většina lidí nebude vědět o čem je řeč, včetně letitých hráčů. Dokazují to i cizojazyčné názvy: electric guitar, elektrische Gitarre, guitarra eléctrica, guitare électrique... atd.

No, kolego, on je to totiž starý bázev vzniklý v dřevních dobách elektrických kytar. Takže Ti vskutku letití hráči by to měli znát. Jinak ale souhlasím, jazyk a vše se vyvíjí, takže elektrofonie je dnes již zastaralý a překonaný výraz.--Feťour 4. 1. 2012, 02:48 (UTC) A mimochodem, cizojazyčné názvy nic nedokazují, protože každý jazyk je samostatná "bytost", takže se vyvíjí po svém. A vsadil bych se, že i v en, de, fr či es měli koncem 50. let své vlastní elektrofonie ☺ --Feťour 4. 1. 2012, 02:52 (UTC)

Konstrukce těla el. kytary[editovat zdroj]

Uživatel 86.49.232.80 vložil do článku (za větu o tom, že kvalita a druh dřeva má vliv na výsledný zvuk kytary) následující text:

„Nechápu, jak může dřevo ovlivnit elektromagnetické vlastnosti pole snímače??? Spíše půjde pouze o "konzervatismus", že některé nástroje mají být ze dřeva.“

Protože jde spíš o dotaz/připomínku, tak to přesouvám sem. --Vojtěch Veselý (diskuse) 7. 5. 2018, 02:03 (CEST)Odpovědět