Diskuse:Drážní inspekce

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zdůvodnění[editovat zdroj]

Text se skutečně podobá textu ze serveru Drážní inspekce, protože se jedná o text plynoucí ze zákona o dráhách č. 266/1994 Sb. a dalších právních předpisů. Tyto nelze příliš modifikovat. Navíc se jedná o sebeprezentaci Drážní inspekce na Wikipedii.

Moravany[editovat zdroj]

Popis nehody v Moravanech je principielně chybný, konkrétně pasáž "staniční zabezpečovací zařízení ESA 11 od firmy AŽD Praha vyhodnotilo popískovanou obsazenou 1. staniční kolej jako prázdnou a vpustilo na ni lokomotivní vlak Lv 72461." Zabezpečovací zařízení ESA 11 (stejně jako všechna jiná zabezpečovací zařízení) nevyhodnocují volnost koleje, ale používají výstupu z jiného zařízení, které volnost koleje zjišťuje, tj. zpravidla kolejového obvodu (to je i případ Moravan) nebo počítače náprav. --Cmelak770 11. 10. 2008, 21:04 (UTC)

Obě závěrečné zprávy jsem pochopil tak, že detektory (tedy kolejové obvody nebo počítače nápravy) za prvé jsou SOUČÁSTÍ zabezpečovacího zařízení (tedy že ESA 11 není označení jen pro ten software, ale pro celé zabezpečovací zařízení) a za druhé že i ten software na základě vstupů z detektorů situaci vyhodnocuje (což v tomto případě hrálo také významnou roli). Kolejový obvod není tím, co rozhoduje, jestli bude na kolej vpuštěn jiný vlak – kolejový obvod k tomu dává jen nějaká data a je na systému, jak a podle jakých norem s nimi naloží. --ŠJů 11. 10. 2008, 22:25 (UTC)
Nemáš úplně pravdu. Ty kolejové obvody nejsou součástí ESA 11 (nebo jiného stavědla), dokonce při výstavbě koridorů bylo většinou vyměněno zabezpečovací zařízení (většinou byla instalována právě ESA 11), ale kolejové obvody zůstaly původní (pokud už ve stanici byly), čili i z toho vyplývý, že to není součást ESA 11. Pravdu máš v tom, že kolejový obvod nerozhoduje o tom, zda bude na kolej vpuštěn jiný vlak, to už je záležitost elektronického stavědla. --Cmelak770 13. 10. 2008, 06:29 (UTC)