Diskuse:Dekahydronaftalen

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 6 lety od uživatele Martin Urbanec

Vážení wikipedisté, milí čtenáři,
po dlouhém rozvažování jsem se rozhodl i já přispět svou troškou do mlýna, tedy vlastně do wikipedie, a toto je první (a doufám, že ne poslední) článek. Prosím tedy o shovívavost, píši podobný text poprvé. Zárověň ovšem jsou vítány všechny připomínky, podněty i konstruktivní kritika.
Navíc mám dva dotazy na zkušené wikipedisty.
1. Je možné přimět tabulku infoboxu k vytvoření třech sloupců v části „vlastnosti“? Myslím to tak, že by v prvním sloupci byly názvy a jednotky veličin, ve druhém sloupci hodnoty pro jeden isomer a ve třetím hodnoty pro isomer druhý. Zkoušel jsem různě upravovat zdrojový kod, ale nakonec jsem skončil na podobě dvou hodnot za sebou, s udáním příslušného isomeru v závorce (tak jak je v tuto chvíli v článku).
2. Jak lze vytvořit odsazení prvního řádku odstavce?
Omlouvám se, jestli jsem takové informace přehlédl v nápovědě.
Moc děkuji za případné nápady.
S přáním hezkého večera
Petr Velíšek

P.S.
Teď jsem ještě narazil na další problem, a sice propojení článku s cizojazyčnými versemi. Při vyplňování zkraky jazyka formulář nabízí neustále zkratku doplněnou o část "wiki" (např. enwiki) a po vyplnění internetové adresy článku se objeví hláška, že taková stránka na (např.) enwiki neexistuje. Tak nevím, co s tím.-- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Petr Velíšek (diskuse)

Díky za článek, udělal jsem tam pár malých úprav. Co se týče infoboxu, tak ten asi požadovaným způsobem rozdělit nepůjde. Standardně se to řeší stejně, jako je to v článku. Odsazení prvního řádku je dáno styly, takže do toho nepůjde zasáhnout jinak než editací css (šlo by to samozřejmě např. pomocí   nebo vložením např. tagu span, ale to je dost prasárna). Článek jsem propojil s cizojazyčnými verzemi (interwiki), volba enwiki je správně, ale nesmí se vkládat celá URL, pouze název článku. --Hugo (diskuse) 8. 12. 2017, 05:18 (CET)Odpovědět
Milý Petře,
ještě jsem si tam dovolil provést jednu drobnou úpravu. Zvykem je, že se začíná nadpisem druhé úrovně, nikoliv až třetí. Ale nic se neděje, však proto je Wikipedie dílem kolaborativním. Mnoho díků za Váš článek!
S přáním příjemného dne,
--Martin Urbanec (diskuse) 9. 12. 2017, 13:07 (CET)Odpovědět
Přeji všem krásný den. Děkuji moc za informace i za poznámky a opravy.
S pozdravem
Petr Velíšek