Diskuse:Botanická zahrada hl. m. Prahy

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Nechápu, proč relevantní odkaz na databázi Florius, kterou spravuje unie botanických zahrad a ve které jsou uvedeny seznamy pěstovaných rostlin v těchto zahradách je označována jako spam. Tato databáze je věcí veřejné služby a je nekomerční. Proto odstranění odkazů mi příjde jako vandalismus. Pavel Sekerka (psekerka@hotmail.com)-- Tento příspěvek přidal(a) 89.176.71.199 (diskuse) 16. 5. 2010, 08:07 (CE(S)T)

Dobrý den pane Sekerko, nejdříve se omlouvám za můj komentář (shrnutí) u znovuodstranění odkazu - nevšiml jsem si této diskuse (důvod viz níže).
Odkaz jsem odstranil především proto, že ve Wikipedii je hlavní především obsah vlastního článku. Vyhledávací stránka Vaší aplikace Florius tento obsah – tedy informace o vlastní botanické zahradě – nijak nerozšiřuje. Dalším důvodem je to, že přidávání odkazů na vlastní stránky nebo aplikace je velmi nevhodné (viz Wikipedie:Externí odkazy) – to opravdu zavání spamem. V externích odkazech navíc není vhodné odkazovat na vyhledávací stránky (to, na co jste přidal jako odkaz, není vypsaný seznam rostlin, ale formulář k jejich vyhledání) – mělo by se odkazovat na vlastní informace (text). Komerčnost nebo nekomerčnost Vaší aplikace je – při použití jako externí odkaz – nepodstatná.
Bez ohledu na tuto diskusi bych Vás prosil, jestli byste při každé editaci napsal vždy něco do řádku Shrnutí (nad tlačítkem Uložit změny). Kdybyste tedy při obnovení Vašeho odkazu napsal do shrnutí např. "viz diskuse", nezrušil bych hned Váš obnovený odkaz, ale napsal bych Vám nejdříve tento diskusní příspěvek.
Doporučuji Vám založit si vlastní uživatelský účet. Zvýší to mj. důvěryhodnost Vašich editací – např. na vložení odkazu na jiný web se autoři Wikipedie dívají jinak, pokud jej vloží přihlášený nebo nepřihlášený uživatel (u nepřihlášeného je mnohem větší pravděpodobnost, že půjde o spam). U přihlášeného uživatele je také možné posoudit jeho editaci v kontextu s předchozími a vyhnout se tak např. některým nedorozuměním. --Packa 16. 5. 2010, 08:44 (UTC)
Omlouvám se, ale na wiki se pohybuji jen zřídka. Co se týče odkazů, domnívám se, že přehled pěstovaných rostlin v botanických zahradách stejně jako chovaných zvířat v ZOO je asi to nejdůležitější, co Vám charakterizuje danou zahradu. Ono by to šlo klidně uvést i do článku - ale je to 20 000 druhů! Navíc wiki striktně vyžaduje zdroj informací a toto je zdroj - ze seznamu zjistíte, které sbírky jsou největší, které rostliny nejvzácnější... Pokud Vám vadí odkaz na vyhledávání, je možné dát odkaz na celý seznam [1] Ale je to uživatelsky ošklivé.

Proč tu není informace o kontroverzích při stavbě skleníku Fata Morgana? Pamatuji si, že to určitě na Wikipedii bylo, možná ve speciálním hesle Fata Morgana. Domnívám se, že desetinásobné předražení, odvolání ředitele a to že se jedná o relativně malý skleník a přitom nejspíš nejdražší na světě by mělo být zaznamenáno jako memento rozkrádání v našich časech. Zdrojů je dost: http://hn.ihned.cz/c1-13179510-fata-morgana-vysala-z-magistratu-stamiliony http://zpravy.idnes.cz/za-sklenik-plati-reditel-a-urednice-dum-/domaci.aspx?c=A010906_110550_praha_pek atd. 78.102.80.183 9. 6. 2011, 20:37 (UTC)