Diskuse:Borobudur

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Recenze svajcra[editovat zdroj]

Je až s podivem, kolik nejasností se v článku objevuje. Jak je současná moderní věda bezmocná v odkrývání tajemství dějin. Jaký má mít čtenář pocit, když jsou vlastně (některé) informace vágní a nejasné? Například:

  • Chrámový komplex pochází asi z 9. století, pravděpodobně od 14. století byl opuštěn patrně z důvodu úpadku buddhistických a hinduistických království na Jávě
  • jsou postaveny v přímé linii. Tato skutečnost může být náhodná,... mezi chrámy existovala určitá rituální vazba, avšak nic konkrétního známo není...
  • Nevíme, ...kdo či za jakým účelem nechal Borobudur postavit.
  • Poměrný zmatek panuje v tom, zda tehdejší jávští vládci byli stoupenci buddhismu či hinduismu.
  • Skutečná základna je tak skryta jinou, jejíž význam badatelům dosud uniká...

Nevím také, jak je možné dostat článek s tolika chybami bez diskuse na stříbrné nebe a také na hlavní stranu. Ale jinak to vypadá pěkně. --Svajcr 28. 12. 2009, 07:36 (UTC)

Článek bude nejspíš z velké části přeložený z anglické wiki. Jinak je to článek moc dobrý; jestli tam jsou chyby, tak nejspíš to bude překladem - a nebo už jsou tyto chyby v anglické wiki... například všechny obrázky jsou uplně stejný Azaazel 29. 12. 2009, 14:39 (UTC)

Nechápu, v čem je problém? Spousta věcí okolo Borobuduru je nejasná, to snad ještě automaticky neznamená, že v tomto článku jsou chyby (?). --Podzemnik 29. 12. 2009, 15:00 (UTC)