Diskuse:Bohuslav Tobiška

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tobiška / Tobyška[editovat zdroj]

Pro Brejniak: Už mne unavuje revertovat Vaše editace, které neustále uvádějí nesprávný pravopis příjmení Tobiška. V České Rybné, kde se Bohuslav Tobiška narodil, stále žijí jeho příbuzní, kteří se píší s měkkým "i". Lze se o tom přesvědčit i na stránkách Svazek obcí Podchlumí, kde se píše:
II. světová válka – z naší obce odešli dva občané, důstojníci, do zahraničí, aby bojovali za naší svobodou. Byli to letec Bohuslav Tobiška a ženista Josef Krčmář. Oba přežili útrapy války. Bohuslav Tobiška v hodnosti majora letectví, Josef Krčmář v hodnosti kapitána ženijního vojska. V roce 1989 byli oba prezidentem Václavem Havlem povýšeni do hodnosti generálů.
Přestaňte proto revertovat příjmení Tobiška na nesprávný pravopis nebo budu nucen požádat správce o nápravu. --Bohemianroots 24. 3. 2011, 22:17 (UTC)

Aha a víte proč se píše tobyška s tvrdým i nevíte taksito nejdříf zjistěte a potom můžete přepisovat protože ho všude na interneru najdete s tvdým i peroč se mu přezdívalo TOBY

ne asi to docbvakne každému protože že zakladem naší rodiny vim že je V České Rybné protože jase jmenuji schodou náhos stejně až nato že moje křestní jméno neni Bohuslav.

Wikipedista Brejniak

Nevím jestli jste cizinec, nebo proč píšete takovou zvláštní češtinou, ale pokud se jmenujete příjmením Tobyška, pak zcela určitě nemáte s Tobišky z České Rybné nic společného. --Bohemianroots 9. 4. 2011, 15:42 (UTC) jasně mně je totiž 11 let a historii své rodiny znám dobře