Diskuse:Bitcoin

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele Zbrnajsem v tématu „Český překlad Satoshiho White paper

Neúplnost[editovat zdroj]

Pekne zdravim,

clanek mi pripada neuplny a zavadejici. V textu autor zminuje ze v siti figuruji jen 2 typy subjektu uzivaci a mineri. Dale se ale v textu objevuje pojem spravce poolu a take "neco" nebo nekdo co neni nikde popsano a co urcuje miru vypocetni narocnosti nalezeni hashe a zrejme i ostatni "okrajove podminky" fungovani systemu.

Rovnez vysvetleni potvrzovani transakce a bezpecnosti platby je pro laika a cloveka nepouceneho ktery sem prichazi pro prvni informaci nezretelne a nezajimave.

asida

Miner/Těžař[editovat zdroj]

Dobrý den,

termín "miner" je anglický výraz, který se, podle mého názoru, do české encyklopedie nehodí. Pokud nebudou námitky, nahradím jej českým výrazem "těžař". --Ladislav Mecir (diskuse) 5. 12. 2013, 16:34 (UTC)

Náhodou jsem o článek zakopl, a protože právě nestíhám, hážu tam jen {{upravit}}. Bylo by potřeba:

  • Nahradit přímé odkazy na web u některých pojmů (třeba adres bitcoinových serverů) wikiodkazy (byť červenými), externí odkazy pak dát do nějaké sekce na konci článku.
  • Doplnit neúplné věty odkazující na web (zpravidla končící "viz" a odkazem), odkaz pak dát do poznámky pod čarou.
  • Celkově to trochu stylisticky učesat.
  • chce to taky aktualizvoat největší burzy, jsou tam staré údaje

Pokud o to někdy v budoucnu zakopnu v lepší chvíli, udělám to sám, ale to také může znamenat "nikdy", tak to holt píšu sem. --Mmh (diskuse) 1. 3. 2014, 17:02 (UTC)

Český překlad Satoshiho White paper[editovat zdroj]

Na http://jakfungujebitcoin.blogspot.cz/2015/06/slovo-vynalezce-bitcoinu_14.html je český překlad originálního textu "Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System" jehož autorem je Satoshi Nakamoto. Doporučuji dát na hlavní stránku odkaz, at se s tím mohou seznámit i neanglicky mluvící.

Autor Satoshi Nakamoto? Není přece jasné, zda za tímto japonsky znějícím jménem stojí jedinec či je to pseudonym nebo skupina expertů. Ať je to jak chce, tento článek nemá vcelku smysl vůbec číst anebo se dokonce pouštět do samotného dolování bitcoinů. Informace je nutno si přečíst na anglické nebo německé verzi Wikipedie. --Zbrnajsem (diskuse) 8. 12. 2022, 18:52 (CET)Odpovědět

Návrh - Bitcoinovej kanál[editovat zdroj]

Myslím si, že by nebylo špatné do článku zařadit odkaz na videa vysvětlující, co to bitcoin vlastně je a obecně celou problematiku tohoto problému. Mluvím o Bitcoinovém kanálu: https://www.youtube.com/c/BitcoinovejKan%C3%A1l Zejména mám na mysli toto video: https://www.youtube.com/watch?v=KSKY1P9qLk4 Kde se dozvíme v 15ti minutách, co je to bitcoin. 217.195.172.55 15. 1. 2021, 13:28 (CET)Odpovědět

V encyklopedii se snažíme mít lepší zdroje než je YouTube. Pokud se to někdo chce mermomocí dozvědět ve videu, zajde si na YouTube sám. --Jan Myšák (diskuse | příspěvky) 15. 1. 2021, 13:31 (CET)Odpovědět