Diskuse:Biomasa

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Zajímalo by mne, jak jsou zakalkulovány emise CO2 vznikající při výrobě bioethanolu a jak se s nimi nakládá.

Můžete uvést, v jaké části textu se o tom mluví. Díky, --Vojtech.dostal 19:20, 3. 2. 2008 (UTC)

Když už jsme u toho, můžete ocitovat větu "Při výrobě bioethanolu kvašením vzniká jako vedlejší produkt CO2 v nezanedbatelném množství - jedna molekula CO2 na jednu molekulu bioethanolu", kterou jste přidal? Díky --Vojtech.dostal 19:24, 3. 2. 2008 (UTC)

Je to na http://www.blisty.cz/2008/1/8/art38164.html odstavec začínající "Bez energetických ..."

Měl jsem konkrétně na mysli učebnici organické chemie pro střední školy:

C6H12O6 → 2 C2H5OH + 2 CO2


Návrh vydělit biopaliva do zvláštního článku[editovat zdroj]

Biopaliva je jen jedním z mnoha aspektů týkajících se biomasy a jejího využití. Doporučuji proto zachovat v tomto článku jen stručnou základní informaci o biopalivech a detaily včetně analýzy pozitiv a negativ vyčlenit do samostatného článku. Podobně je to i v řadě jiných jazykových verzí wiki.--Sumivec 7. 3. 2009, 22:25 (UTC)

souhlas, výborně. --Vojtech.dostal 8. 3. 2009, 10:10 (UTC)
Nikdo neprotestoval, tak jsem to udělal. Teď je třeba oba oddělené články dopracovat :-) --Sumivec 22. 3. 2009, 22:48 (UTC)

Odkaz "sušina" na konci pátého řádku (Přesnější je stanovení biomasy suché (sušiny) a sušiny bez popelovin.) odkazuje na vrch Sušina v Králickém Sněžníku.

Zajímalo by mne jaká je maximální možná plocha půdy v ČR a to jednak zemědelské a poté lesní a to dle jednotlivých krajů využitelná pro pěstování "energetiky zpracovatelných bioproduktů" a jaká je jejich rotace v pěstebních postupech aby nedocházelo jednostrannému k vyčerpání živin z půdy. Je hezké tvrdit, že do roku 1850 byla "biomasa" v ČR využívána. Nikdo však již neuvedl, jaká byla hustota obyvatel a jaká byla životní úroveň a střední délka života