Diskuse:Azavad

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

S tím přesunutím na Wikizdroje souhlasím, ale nevím přesně jak na to, tak snad kdyby to mohl provést někdo zkušenější. --Vzdalujicisekroky (diskuse) 8. 4. 2012, 16:59 (UTC)

Spolupráce MNLA s Ansar Dirne[editovat zdroj]

V Telegrafu byl snad nejvíce detailní rozbor celé situace. Vypadá to zatím tak, že Ansar Dirne počkala, jak dopadne Tuarežská ofenziva a když to dopadlo dobře, tak se zvedli a slízli smetanu. Tuaregové si nepřejí žádný větší vnitřní konflikt, protože by jim to ubralo síly na střed s ECOWASem a tak je zatím tolerují, jenom občas utrousí, že je už pěkně štvou.

Na anglické wikipedii, v heslu "Tuareg rebellion (2012) se píše, že už před povstáním MNLA, Ansar Dirne kontrolovala některé venkovské oblasti. Vypadá to tedy, že Tuaregům dala minimálně tichý souhlas k boji proti malijské vládě - nijak jim nepřekážela ani neškodila. Jestli se na některých útocích podíleli, to zatím nikdo nepotvrdil ani nevyvrátil.

Ale to jsou moje spekulace, které se buď potvrdí nebo vyvrátí dalším vývojem a dalšími rozbory ve světových médích. --Vzdalujicisekroky (diskuse) 8. 4. 2012, 19:13 (UTC)

Náměty na rozšíření[editovat zdroj]