Diskuse:ABBA

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že způsob popisu jednotlivých alb skupiny s hodnocením zajímavosti a doporučováním jednotlivých písní, je jakousi hudební kritikou. Jde o subjektivní pohled autora, který do Wikipedie nepatří. Pokud se s tímto názorem ztotožní i ostatní, doporučuji přepracovat.--Pajast 13:09, 28. 11. 2006 (UTC)

Na mě to spíš působí trochu jako copyvio... --Fnn 13:49, 20. 12. 2006 (UTC)

Pro mě jako pro fanouška je tento text v pořádku, neboť v tom které písně jsou opravdovými hity se většina lidí shoduje a není tím působena nikomu žádná škoda. Navíc je nejspíš přirozené, že články o hudebních skupinách píší jejich příznivci, kteří jejich hudbě obvykle nejvíce rozumnějí. Na skupinu ABBA by navíc bylo poměrně těžké najít negativní názory jiného typu než toho, že kdokoli takový styl hudby prostě neposlouchá. Články o kultuře všeobecně by proto měly být pozitivní, jestliže se daný subjekt nějak doopravdy negativně neprojevil. --LadienVonAskyd 13:49, 20. 12. 2006 (UTC)

Můj názor na Abbu je také veskrze kladný, také se považuju za fanouška. Ale Wikipedie by měla předkládat suchá fakta, nikoliv osobní dojmy autora textu. Proto by tam mohly být napsané formulace typu "skladba se stala hitem č. 1 v hitparádě", případně "byla kritikou přijata kladně" (nejlépe s odkazem na konkrétní zdroj). Ovšem formulace jako "neodolatelně kolovrátkové Honey, Honey", "exoticky sladká Move On", "naopak tehdejší hity – titulní Ring, Ring, He Is Your Brother či Love Isn´t Easy – zní dnes už nevýrazně" jsou subjektivní, osobně to můžu vidět jinak – tady to prostě nemá podle mého názoru co dělat. Prostě by z textu nemělo být poznat, jestli to psal fanoušek, nebo naopak odpůrce skupiny. Navíc, jak napsal Fnn, vypadá to jako odněkud zkopírované. --Pajast 16:27, 12. 2. 2007 (UTC)
Ano, myslím že některé formulace by bylo vhodné upravit, aby se z nich staly jen čisté definice nevypovídající o názoru na kvalitu jednotlivých písní ale spíše popis jejich "stylu". Obzvlášť pak například pochybuji o tom, že například píseň Man in the middle je skutečně všeobecně přijímána jako nejméně povedená. --LadienVonAskyd 15:06, 19. 2. 2007 (UTC)
Co m+ doslova bilo do očí, to jsem odstranila. Hell