Diskuse:Železniční zářez (přírodní památka)

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Chmee2 v tématu „Hodnocení hesla v rámci spolupráce s PřF UK

Ad přesun[editovat zdroj]

Zdravím, onen zářez se ale nazývá přímo Železniční zářez (viz stránky HMP) a je jasně primárním významem (viz Google). O zářezu samotné má pojednávat článek zářez, železniční zářez je sám o sobě zářez jako každý jiný, to by tu časem mohl být i silniční zářez. Jsem tedy pro přesun zpět a možná hledáte na obecný článek o zářezu (vyhloubeném úseku). — Jagro 17. 1. 2010, 13:33 (UTC)

Dobře, souhlasím s Vámi. V tom případě by se článek měl jmenovat Železniční zářez (přírodní památka), ten obecný název je zde IMHO opravdu zcela nevhodný - rozlišovač zde považuji za nutnost, jinak je to zavádějící, čtenář zde očekává úplně neco jiného ** Zdravím vespolek --MiroslavJosef 17. 1. 2010, 13:35 (UTC)
Primárním významem to samozřejmě není. Primárním významem je obecný význam. Mít pod tímto obecným označením článek o jedné konkrétní přírodní památce lokálního významu je matoucí. --ŠJů 17. 1. 2010, 14:07 (UTC)
Přikláním se k názvu článku "Železniční zářez u Hlubočep", který odpovídá zdroji Envis a zároveň je z použitých variant nejvýstižnější. --ŠJů 17. 1. 2010, 14:11 (UTC)

Hodnocení hesla v rámci spolupráce s PřF UK[editovat zdroj]

Dobrý den, vzniklo velice pěkné heslo, které dle mého (s ohledem na význam a rozsah lokality), vyčerpává téma. Myslím si, že není potřeba ho nějak významně dále vylepšovat a že takto to na splnění podmínek udělení zápočtu stačí. S pozdravem --Chmee2 (diskuse) 9. 12. 2015, 19:53 (CET)Odpovědět