Diskuse:Čudsko-pskovské jezero

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rozdělení článků[editovat zdroj]

Navrhoval bych oddělit Teplé a Pskovské jezero do zvláštních článků. Jednak se toho o nich dá napsat velmi mnoho, jednak mají i trochu odlišný charakter, jednak v některých cizojazyčných Wikipediích jsou odlišeny a bude se to lépe linkovat, jednak bych rád příležitostně udělal infobox pro estonská jezera, a k tomu by oddělení bylo také velmi vhodné. Pokud nikdo nic nenamítne, tak bych to za pár dní provedl. --Mmh 19:00, 10. 10. 2006 (UTC)

Tak, pár dní uplynulo, pokud nepřijdou rychle nějaké námitky, udělám to. --Mmh 20:00, 16. 7. 2007 (UTC)

nemám nic proti vzniku tří nových článku pro jednotlivé části jezera, naopak to vítám. Celkem by pak měly být články čtyři jako na estonské wikipedii. Mircea 07:13, 17. 7. 2007 (UTC)
Ano, tak bych to udělal. Jeden souhledný (aby bylo jezero dost velké ;-)), což by byl zvětšiny ten stávající, a tři jednotlivé. --Mmh 08:39, 17. 7. 2007 (UTC)
Takže jsem tento článek přesunul a trochu upravil ve smyslu budoucího vytvoření těch dalších tří, a hned udělal samostatné Čudské jezero. Šablonu ruských jezer jsem nechal jen tady u soujezeří a přesměroval na nový název (bylo by myslím nepřehledné do ní cpát tři jezera). Bitvu jsem dal do nového článku (odehrála se na hranicích Čudského a Teplého jezera). Přesměrování ze synonymních názvů jsem předběžně vyřešil, bude potřeba ještě postupně projít všechny odkazy na Čudské jezero a v některých případech opravit. --Mmh 11:36, 17. 7. 2007 (UTC)

Prozatím hotovo. Jsou založeny tři nové články. Článek Čudské jezero je víceméně hotov (což neznamená, že by nemohl být vylepšován a rozšiřován), články Pskovské jezero a Teplé jezero jsou založeny zatím jako pahýly s infoboxem, původní článek bude chtít ještě příležitostně trochu přepracovat, ale zatím může zůstat takto. Estonská jména jsou přesměrována vždy na příslušné jezero (pro ruská jsem přesměrování nedělal, nepředpokládám zatím, že by někdo hledal na české Wiki články podle ruského názvu Čudskoje ozero a pod., ale časem se to může dodělat, pokud to někdo považuje za užitečné). --Mmh 18:44, 17. 7. 2007 (UTC)