Děrevňa durakov

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Děrevnja durakov)
Děrevňa durakov
Původní názevДеревня дураков
Žánrgroteska
Formátseriál
HrajíSergej Gladkov
Taťjana Ivanova
Vadim Nabokov
Alexej Agopjan
Země původuRuskoRusko Rusko
UkrajinaUkrajina Ukrajina
Počet řad6
Počet dílů108 (seznam dílů)
Obvyklá délka10 minut
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Děrevňa durakov (v ruském originále Деревня дураков) je seriál z ruského venkova. Hlavní postavy jsou Mužik, Baba, Morjačok a Medvěd. Každá epizoda obvykle trvá do 10 minut. Jak Mužik, tak i Morjačok jsou opilci a rádi pijí vodku, zato Mužikova manželka Baba nepije alkohol. Baba nemá ráda, když se její muž opíjí, a tak vzniká spousta hádek hlavně kvůli vodce, kterou Baba svému muži pořád zakazuje.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Sergej Gladkov Mužik
Taťjana Ivanova Baba
Vadim Nabokov Morjačok
Alexej Agopjan Medvěd

Mužik[editovat | editovat zdroj]

Nosí tmavě hnědý kabát, kalhoty s červenými pruhy, červenou, na hlavě má červenohnědou čepici a ještě nosí vyznamenání za odvahu. Má bílý obličej s černými kruhy okolo očí a červený nos. Umí hrát na balalajku a harmoniku, svoji ženu miluje, ale zároveň z ní má i strach. I když si dřív vysloužil vyznamenání, tak je už líný a hodně pije. Neustálé vymýšlí způsoby, jak se opít, a když se opíjí, tak ho Baba zato mlátí po hlavě válečkem nebo pánví.

Baba[editovat | editovat zdroj]

Nosí zelené šaty. Dělá všechny domácí a hospodářské práce a nutí do práce svého Mužika. Má celý arzenál pánví, kterými hlavně mlátí svého Mužika.

Morjačok[editovat | editovat zdroj]

Má bílý obličej, modré okolí úst a pod očima má modré tečky. Nosí modré kalhoty, bílé tričko a čapku s oranžovou bambulkou. Je to kamarád Mužika a chodí k němu často na návštěvu. Hodně pije a rád se nají na cizí účet. V kapsách nosí plechové hrnky na vodku a dřevěnou lžíci. Často také přinese vodku aby mohl s Mužikem pít (ale jen do doby, než Baba zjistí, že se oba opíjejí, a vrhne se na ně s pánví). Morjačok je také ženatý, ale jeho žena ještě slouží u námořnictva.

Medvěd[editovat | editovat zdroj]

Je dobrácký, hloupý, umí jezdit na kole, roznáší poštu a je také ženatý. Ze začátku se ho Mužik bál, ale poté se s ním spřátelil. Medvěd často bývá obětní beránek ostatních postav.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Související články[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Каламбур (тележурнал) na ruské Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]