Consuela Morávková

V tomto článku je použita zastaralá šablona „Příbuzenstvo“.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Consuela Morávková
Narození21. května 1944 (79 let)
Chrudim
ChoťAlfred Strejček (do 1979)
PříbuzníAglaia Morávková (sourozenec)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Příbuzenstvo
otec Ferdinand Morávek
sestra Aglaia Morávková
sestra Adriena Morávková
bratr Ferdinand Morávek
partner Alfred Strejček

Consuela Morávková (* 21. května 1944 Chrudim) je bývalá česká herečka a současná americká instruktorka jógy, bývalá partnerka herce Alfréda Strejčka.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Původně byla vyučená soustružnice. Její otec vlastnil zlatnictví v Chrudimi, jež mu bylo po únoru 1948 znárodněno a on byl uvězněn (1958). Z toho důvodu nemohla jít studovat na jedenáctiletku. Již během učení hrála ochotnické divadlo, později proto vystudovala lidovou konzervatoř a stala se sboristkou v nuselském Divadle Na Fidlovačce. Později vystupovala v divadle Paravan, v Jihočeském divadle a nakonec v pražském Divadle E. F. Buriana. Jako recitátorka často vystupovala v Československém rozhlase a v různých poeticky zaměřených divadlech malých forem (např. pražské Divadlo Viola a další).

Jejím partnerem byl Alfred Strejček. V roce 1979 emigrovala do Spojených států amerických, přičemž se rozpadl její vztah s Alfrédem Strejčkem. V New Yorku působí jako instruktorka jógy. Její nejstarší sestra herečka Aglaia Morávková také emigrovala do Švédska.

Filmografie[editovat | editovat zdroj]

Film[editovat | editovat zdroj]

Televize[editovat | editovat zdroj]

Dabing[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]