Coachella Valley Firebirds

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Coachella Valley Firebirds
NázevCoachella Valley Firebirds
StátUSA Spojené státy americké
MěstoThousand Palms
Založen2022
SoutěžAmerican Hockey League (Pacifická divize)
Klubové barvyrumělková, oranžová, tmavě modrá a bledě modrá
Stadion
NázevAcrisure Arena
Kapacita9 918
Vedení
VlastníkSeattle Hockey Partners
Realizační tým
TrenérDan Bylsma[1]

Coachella Valley Firebirds je profesionální americký klub ledního hokeje, hrající v pacifické divizi západní konference American Hockey League. Sídlí v Thousand Palms, satelitním městě mezi letovisky Palm Springs a Palm Desert v kalifornském okrese Riverside. Zároveň se nachází v údolí Coachella Valley, odkud přebírá jméno. Je vlastněn organizací Seattle Kraken a funguje jako jejich farmářský klub, za tímto účelem byl před sezónou 2022/2023 založen. Původně měl začít hrát v předcházejícím ročníku, což kvůli průtahům se stavbou stadionu nebylo možné.[2] Své domácí zápasy odehrává v multifunkční hale Acrisure Arena, která byla otevřena v průběhu jejich první sezóny a v hokejové konfiguraci pojme 9 918 diváků.[3] Jejich klubovými barvami jsou rumělková, oranžová, tmavě modrá a bledě modrá.[4]

Ve své první sezóně klub v základní části skončil druhý a v play off Calderova poháru došel do finále, ve kterém prohrál s Hershey Bears 3:4 na zápasy.[5]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Coachella Valley Firebirds na anglické Wikipedii.

  1. A different Dan Bylsma becomes a head coach again with Kraken’s AHL Coachella Valley. The Athletic [online]. 2022-06-24. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Kraken’s AHL franchise in Palm Springs delayed by 1 year. NBC [online]. 2020-09-17. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Design for $250 million Coachella Valley sports, entertainment arena will include features unique to the desert. eu.desertsun.com [online]. 2021-02-16. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Firebirds to take flight in Coachella Valley. theahl.com [online]. 2021-11-05. Dostupné online. (anglicky) 
  5. Coachella Valley Firebirds fall just shy of winning Calder Cup in inaugural season. The Seattle Times [online]. 2023-06-21. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]