C.O.G.

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
C.O.G.
Původní názevC.O.G.
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka88 min
Žánrfilmové drama
NámětDavid Sedaris
ScénářKyle Patrick Alvarez
RežieKyle Patrick Alvarez
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJonathan Groff
Troian Bellisario
Corey Stoll
Casey Wilsonová
Dean Stockwell
… více na Wikidatech
HudbaSteve Reich
KameraJas Shelton
KostýmyJulie Carnahan
StřihFernando Collins
Výroba a distribuce
PremiéraUSA 20. ledna 2013
DistribuceFocus Features
C.O.G. na ČSFDKinoboxuFDbIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

C.O.G. (neboli Child Of God,[1] tj. Boží dítě) je americký hraný film z roku 2013, který režíroval Kyle Patrick Alvarez podle vlastního scénáře. Film popisuje osudy mladíka ze střední vrstvy, který se rozhodne dobrovolně poznat práci obyčejných lidí na venkově. Film byl natočen podle autobiografické povídky Nacked Davida Sedarise z roku 1997. Snímek měl světovou premiéru na filmovém festivalu Sundance 20. ledna 2013.

Děj[editovat | editovat zdroj]

David, absolvent univerzity Yale, se spolu s kamarádkou Jennifer rozhodnou odjet do Oregonu, aby zde na jablkové farmě poznali opravdový život obyčejných lidí. David cestuje autobusem a po příjezdu si změní jméno na Samuel. Jennifer přijíždí po týdnu, ale odmítne tu zůstat, a cestuje dál se svým novým přítelem. Samuel pracuje nejprve na farmě, později získá místo v továrně na zpracování jablek. Zde se seznamuje s Curlym, který ho chce svést. Samuel proto uteče, ale zjistí, že mu některý z dělníků na farmě ukradl peníze. Nezištně mu pomůže Jon, veterán z války v Zálivu, bývalý alkoholik, který uvěřil v Boha. Samuel mu pomáhá s výrobou hodin, které chce Jon prodat na výročním farmářském trhu. Jon přivede ateistu Samuela mezi farníky a postupně ho přivede na víru. Během trhu Jon téměř nic neprodá. Cestou zpět vysadí Samuela uprostřed polí a ponechá ho téměř bez prostředků, protože zjistí, že Samuel je gay.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Jonathan Groff David / Samuel
Denis O'Hare Jon
Corey Stoll Curly
Dean Stockwell Hobbs
Casey Wilson Martha
Dale Dickey Debbie

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. ARMITAGE, Hugh. Kyle Patrick Alvarez's indie 'C.O.G.' debuts trailer. Digital Spy [online]. 2013-08-15 [cit. 2015-08-10]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-09-24. (anglicky)