Bugatti (výrobce textilu)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Bugatti (obuv))
Bugatti
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaGmbH & Co. KG
Datum založení1947
Adresa sídlaHerford, Německo
Souřadnice sídla
Charakteristika firmy
Oblast činnostioděvní průmysl
Obrat212,5 mil. € (2013)
Identifikátory
Oficiální webwww.bugatti-fashion.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

bugatti Holding Brinkmann GmbH & Co. KG je v roce 1947 založený německý výrobce módního oblečení, textilu a obuvi. Vznikl jako F. W. Brinkmann GmbH & Co. KG. Sídlo má ve východovestfálském městě Herford.

Boty značky Bugatti jsou převážně módní a prestižní záležitostí. Do roku 2009 se značka specializovala na pánské boty, ale od tohoto roku vyrábí i dámské modely. Většina obuvi je vyrobena z kůže, výjimečně je svršek textilní nebo ze syntetického materiálu.

Historie firmy[editovat | editovat zdroj]

V počátku všeho byl Johan Müller, který měl ve Schwelmu malé ševcovství. Díky poctivé řemeslné práci se brzy proslavil a byl znám široko daleko. Dílnu po něm přebral syn Hans, který měl jak dobrou znalost výroby obuvi, tak i velké ambice. Toužil po rozšíření jejich bot do celé Evropy. V padesátých, šedesátých a sedmdesátých letech dvacátého století koupil další 3 obuvnické firmy – Kerstadt, Leiser a GEB. Díky nim byl schopen pokrývat výrobu a firma rostla. Inspiraci bot hledal v Itálii a Portugalsku.

Obuvnická značka Bugatti v současné době podléhá pod švýcarskou skupinu AstorMueller group se sídlem ve Švýcarsku. Hlavou této firmy je vnuk zakladatele Johana Müllera - Tim Torsten Müller.[1]

Výrobce módní obuvi Bugatti nemá s automobilkou Bugatti nic společného. Stejný název obou firem je čistě náhodný.[1]

Vznik jména[editovat | editovat zdroj]

Název Bugatti vznikl až v roce 1978 a to velmi neobvyklým způsobem. Obchodní oddělení hledalo italsky znějící název a tak si jednoduše vybrali v milánském telefonním seznamu

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b O značce Bugatti [online]. [cit. 2015-12-16]. Dostupné v archivu. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]