Brooklyn Technical High School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Brooklyn Technical High School
Informace
Datum založení1922
Poloha
MěstoBrooklyn
AdresaNew York, 112 17, USA
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
Oficiální webwww.bths.edu
Obory vzdělání
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Brooklyn Technical High School, běžně známá pod jménem Brooklyn Tech nebo pouze Tech a administrativně také jako High School 430, je státní střední škola v New York City, která se specializuje na inženýrství, matematiku a vědu a je největší specializovanou střední školou v oblasti vědy, technologie, inženýrství a matematiky ve Spojených státech.

Společně se Stuyvesant High School a Bronx High School of Science je jednou ze tří původně specializovaných středních škol v oblasti vědy, které provozuje newyorský odbor pro vzdělání. Všechny tři školy byly jmenovány v deníku The Washington Post v roce 2006 mezi nejlepšími specializovanými školami ve Spojených státech. Při přijímacím řízení je však nutné projít zkouškami a porazit konkurenci. Protože jde o státní školu, neplatí se žádné školné a školu mohou navštěvovat pouze žáci s bydlištěm v New York City.

Brooklyn Tech je zakládajícím členem Národního konzorcia specializovaných škol v oblasti matematiky, vědy a technologie. Brooklyn Tech je známá slavnými absolventy (včetně dvou laureátů Nobelovy ceny), učiteli a velkým množstvím absolventů, kteří se poté dostanou na prestižní univerzity. Zhruba více než 98 % absolventů je poté přijato na čtyřleté fakulty. Maturitnímu ročníku 2007 byly nabídnuty stipendia a granty v hodnotě více než 1 250 000 USD.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]