Behind These Hazel Eyes

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Behind These Hazel Eyes
Singl od Kelly Clarkson
Z albaBreakaway
Vydáno1. března 2005
Nahráno2004
FormátDigitální stahování
ŽánrPop/Rock
Délka3:18
VydavatelstvíRCA Records
ProducentMax Martin, Dr. Luke
AutorKelly Clarkson, Max Martin, Dr. Luke
CertifikaceZlato, Platina
Singly Kelly Clarkson chronologicky
Since U Been Gone
(2004)
Behind These Hazel Eyes
(2005)
Because Of You
(2005)

Behind These Hazel Eyes (Za těmito lískovýma očima) je v pořadí třetí píseň z alba Breakaway pop rockové zpěvačky Kelly Clarkson.

Informace o písni[editovat | editovat zdroj]

Píseň vyšla v roce 2005 a napsala ji Clarkson společně s Maxem Martinem a Dr. Lukem. Překvapivě se tato píseň skoro neobjevila na albu Breakaway, jelikož Kelly Clarkson nebyla spokojena s textem.

Nicméně po ukončení vztahu se svým přítelem objevila v této písni možnost nazpívat do ní všechnu svou bolest, proto ji celou kompletně přepsala. Píseň má nové trochu temnější téma a text je velmi osobní část života Kelly Clarkson.

V této temné písni truchlí Clarkson nad skončeným vztahem s mužem, který ji zlomil srdce a pro které ho ona pláče za jejími lískovýma očima. Nutno podotknout, že text je založen na skutečné události. Jejím přítelem byl textař, producent a ex-člen hudební skupiny Evanescence David Hodges, který Kelly Clarkson opustil kvůli svatbě s někdejší přítelkyní.

Videoklip[editovat | editovat zdroj]

Video k písni Behind These Hazel Eyes je téměř autobiografické. Na začátku vidíme Clarkson jako nevěstu, je v pokoji s družičkami. Pak ale objeví fotku svého budoucí manžela s jinou dívkou a do pokoje vtrhne otevřeným oknem bouře. Kelly pak vidí sama sebe, jak kráčí uličkou k oltáři, kde už ale stojí jiná nevěsta. Když zvedne závoj, uvědomí si, že je to žena z fotografie. Kelly utíká ven z kostela a běží do temného lesa. Upadá do bláta a pláče nad svou důvěřivostí a zoufalství. Nakonec se vrátí do reality a sama stojí před oltářem ve chvíli, kdy ženich i pastor čekají na kladnou odpověď Kelly Clarkson. Všimne si ale opět té ženy, která jejímu snoubenci posílá polibek. Když má dostat prstýnek, začne křičet, odhodí ho za záda ženicha a utíká z kostela. Několik svatebčanů se jí pokouší zastavit, ale ona je odstrčí, až vidí světlo u kostelních dveří. Konec klipu může tak trochu symbolizovat svobodu.

Umístění ve světě[editovat | editovat zdroj]

Hitparáda Umístění
USAUSA 6
AustrálieAustrálie 6
KanadaKanada 4
NizozemskoNizozemsko 7
IndonésieIndonésie 1
IrskoIrsko 4
Nový ZélandNový Zéland 7
SingapurSingapur 1
Jižní AfrikaJihoafrická republika 2
ŠvédskoŠvédsko 21
Spojené královstvíBritánie 9
MexikoMexiko 11
SvětSvět 3

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

  • Píseň se probojovala do TOP 10 americké singlové hitparády Billboard Hot 100 v době, kdy byl předešlý singl Since U Been Gone stále na předních umístěních.
  • Kelly Clarkson se díky tomuto songu stala prvním umělcem, který měl v USA v TOP 3 hned dva nejhranější singly.
  • Tato píseň v konečném zúčtování na konci roku 2005 obsadila 10. místo.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Behind These Hazel Eyes na anglické Wikipedii.