Slečna zamilovaná

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z All About Steve)
Slečna zamilovaná
Původní názevAll About Steve
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka99 minut
ŽánrKomedie
ScénářKim Barker
RežiePhil Traill
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleSandra Bullock
Bradley Cooper
Thomas Haden Church
Ken Jeong
ProdukceSandra Bullock
Mary McLaglen
HudbaChristophe Beck
KameraTim Suhrstedt
StřihVirginia Katz
Výroba a distribuce
PremiéraSpojené státy americké 4. září 2009
Produkční společnosti20th Century Studios
Fortis Films
Radar Pictures
Distribuce20th Century Fox
Rozpočet15 mil. USD[1]
Tržby40 105 542 USD[1]
Slečna zamilovaná na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Slečna zamilovaná (orig. All About Steve) je americká filmová komedie režiséra Phila Trailla z roku 2009 v hlavních rolích se Sandrou Bullock a Bradleyem Cooperem. Originální název filmu je slovní hříčkou k originálnímu názvu filmu Vše o Evě (All About Eve).

Děj[editovat | editovat zdroj]

Mary Horowitzová, autorka křížovek, je společensky nemotorná a považuje svého křečka za jediného opravdového přítele. Mary je fascinovaná dvě věcmi - slovy a svými červenými kozačkami.

Protože nebyla dlouho s nikým na rande, rodiče se rozhodnou zorganizovat jí schůzku naslepo. Mary z toho není příliš nadšená a moc od toho neočekává, a tak je velmi překvapená, když se schůzka ukáže být úspěšná (aspoň podle ní). Steve Muller je krásný a okouzlující televizní kameraman, do něhož se Mary okamžitě zamiluje. Steve její city neopětuje a poté, co se s ním Mary pokusí mít sex v autě před domem svých rodičů a nedokáže přestat mluvit o slovech, předstírá telefonát z práce, jenž ho odvolává pryč z města. Než odjede, řekne Mary, že si přeje, aby tam mohla být také, což je lež.

Mary mu ale uvěří, a tak se rozhodne Stevea pronásledovat. Je propuštěna z práce, protože vytvořila křížovku s názvem "Vše o Steveovi", jež obsahuje nápovědy, kterým čtenáři neporozumí, protože jsou, jak napovídá titulek, všechny o Steveovi.

Po propuštění se Mary rozhodne pronásledovat Stevea a chce tak získat jeho lásku. V tom je podporována reportérem Hartmanem Hughesem, s nímž Steve pracuje. Na cestě za Stevem Mary potká demonstranty Elizabeth a Howarda, se kterými se sblíží díky podobným zvláštním návykům a také díky tomu, že společně přežijí tornádo.

Steve s kolegy skončí u přímého přenosu od propadlého starého dolu, kde uvízlo několik neslyšících dětí. Ty jsou nakonec zachráněny, ale Mary při běhu za Stevem nešťastnou náhodou spadne do šachty. To se okamžitě stane dalším tématem zpráv. Mary dole zjistí, že nebyly zachráněny všechny děti - zůstala tam jedna dívka. Steve si začne uvědomovat, že je Mary, svým unikátním způsobem, dobrý člověk.

Když Mary přijde na to, jak se dostat nahoru, dostane se za nimi ještě Hartman, který se díky Howardovi a Elizabeth cítí provinile za to, že Mary do všeho dostal. Maryin záchranný plán funguje, ale ona dovolí, aby zásluhy za něj sklidil Hartman. Mary rovněž zjistí, že nepotřebuje Stevea, aby byla šťastná - získala opravdové přátele.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Sandra Bullock Mary Horowitzová
Bradley Cooper Steve Muller
Thomas Haden Church Hartman Hughes
Ken Jeong Angus Tran
DJ Qualls Howard
Katy Mixon Elizabeth
Beth Grant paní Horowitzová
Howard Hesseman pan Horowitz
Jonathan Chase Dave
Luenell manželka protestujícího
Jordan Morris protestující Winston
Keith David Danny

Ohlas[editovat | editovat zdroj]

Film sklidil nepříznivé reakce kritiky. Rotten Tomatoes zařadil snímek na 96. místo v žebříčku 100 nejhůře hodnocených filmů první desítky let 21. století s ratingem 6%.[2]

Snímek byl nominován na 5 Zlatých malin a to v kategoriích Nejhorší film, Nehorší režie (Phil Traill), Nejhorší herečka (Sandra Bullock), Nejhorší scénář (Kim Barker) a Nejhorší pár na plátně (Sandra Bullock a Bradley Cooper).[3] Sandra Bullock svou cenu za nejhorší herecký výkon přijala a všem v publiku dala kopii. Požádala je, aby se na film mohli podívat a rozhodnout se, zda se opravdu jedná o nejhorší herecký výkon.[4] Den na to si Bullock vyzvedla Oscara za nejlepší ženský herecký výkon za film Zrození šampióna, což z ní udělalo první osobu, která získala Oscara i Zlatou malinu v jednom roce.[5][6]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku All About Steve na anglické Wikipedii.

  1. a b All About Steve (2009) Box Office Mojo [online]. Box Office Mojo [cit. 2010-01-03]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. All About Steve Movie Reviews, Pictures [online]. IGN Entertainment [cit. 2009-09-06]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. "30th Annual Golden Raspberry Awards Nominations" Archivováno 20. 1. 2013 na Wayback Machine. Razzies.com. Retrieved 2010-02-01.
  4. BBC News :Sandra Bullock wins worst actress award at Razzies
  5. "Oscar Winners" Oscar.com. Retrieved 2010-03-08.
  6. Sandra Bullock's Oscar acceptance speech, Razzie acceptance speech [online]. 2010-03-08 [cit. 2010-03-10]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2010-03-11. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]