Aimée Söhngenová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Princezna Aimée Oranžsko-Nasavská
Rodné jménoAimée Leonie Allegonde Marie Söhngen
Narození18. října 1977 (46 let)
Amsterdam, Nizozemsko
Alma materUniverzita v Leidenu
Nábož. vyznáníProtestantské
ChoťFloris Oranžsko-Nasavský, van Vollenhoven (svatba 2005)
DětiMagali van Oranje-Nassau van Vollenhoven[1]
Eliane van Oranje-Nassau van Vollenhoven[1]
Willem van Oranje-Nassau van Vollenhoven[1]
RodičeHans Sönghen[1] a Eleonor Stammeijer[1]
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.
Nizozemská královská rodina
Nizozemská královská rodina

Princezna Beatrix *

Širší královská rodina
Princezna Irene


Princezna Margriet *
Profesor Pieter van Vollenhoven *


  • Pan Bernardo Guillermo
    Paní Eva Guillermová
  • Pan Nicolás Guillermo
  • Slečna Juliana Guillermová

* člen/ka nizozemského královského rodu

Princezna Aimée Oranžsko-Nasavská van Vollenhoven-Söhngen (Aimée Leonie Allegonde Marie van Vollenhoven-Söhngen, *18. října 1977) je manželka prince Florise Oranžsko-Nasavského, van Vollenhovena, nejmladšího syna nizozemské princezny Margriet a Pietera van Vollenhovena.

Mládí[editovat | editovat zdroj]

Aimée Söhngenová se narodila v Amsterdamu jako dcera Hanse Söhngena a Eleonoor Stammeijerové. Má bratra Hanse a sestru Magali.

Princezna Aimée maturovala na Willem de Zwijger College v Bussumu. V roce 2002 promovala z Leidenské univerzity s titulem z obchodního práva.[2]

Manželství a rodina[editovat | editovat zdroj]

Zasnoubení Aimée s princem Florisem bylo oznámeno 25. února 2005. Pár se vzal při civilním obřadu dne 20. října 2005 na radnici v Naardenu a při náboženském obřadu 22. října v Grote Kerk, rovněž v Naardenu. Svatební šaty Aimée byly navrhnuty Lidy de Joodeovou.

Protože je jí manžel princ Oranžsko-Nasavský, tak po svatbě získala titul Její Výsost princezna Oranžsko-Nasavská, van Vollenhoven. Floris neusiloval o schválení sňatku parlamentem, protože šance na to, že by se stal králem je minimální, takže když se oženil s Aimée, přišel o místo v linii následnictví nizozemského trůnu.

První dítě prince Florise a princezny Aimée, Magali Margriet Eleonoor van Vollenhoven, se narodila ve VU University Medical Center v Amsterdamu 9. října 2007.[3] Je pojmenována po sestře Aimée, Magali Söhngenové, její matce Eleonoor a princezně Margriet. Jejich druhé dítě, Eliane Sophia Carolina van Vollenhoven, se narodila 5. července 2009 ve VU University Medical Center v Amsterdamu. Jejich třetí dítě, syn jménem Willem Jan Johannes Pieter Floris, se narodil v HMC Bronovo v Haagu 1. července 2013.[4]

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

V letech 2010 až 2015 princezna Aimée pracovala pro ANWB (marketing a prodej) ve svém sídle v Haagu. Předtím pracovala pro banku a pro Pon Holdings BV v oblasti marketingu a komunikace.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b c d e Darryl Roger Lundy: The Peerage.
  2. AFFAIRS, Ministry of General. Princess Aimée - Royal family - Royal House of the Netherlands. www.royal-house.nl [online]. 2015-10-09 [cit. 2021-08-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. ZAKEN, Ministerie van Algemene. Dochter voor Prins Floris en Prinses Aimée - Nieuwsbericht - Het Koninklijk Huis. www.koninklijkhuis.nl [online]. 2007-10-09 [cit. 2021-08-28]. DOI: 10/09/dochter-voor-prins-floris-en-prinses-aimee. Dostupné online. (nizozemsky) 
  4. Zoon voor Floris en Aimée. nos.nl [online]. [cit. 2021-08-28]. Dostupné online. (nizozemsky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]