Adela Vinczeová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Adela Banášová)
Mgr. Adela Vinczeová
Adela Banášová v Praze v září 2009
Adela Banášová v Praze v září 2009
Narození12. října 1980 (43 let)
Bratislava, ČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Národnostslovenská
Výška170 cm[1]
ChoťViktor Vincze (od 2017)
Partner(ka)Tomáš Bezdeda (2005–2008)
Peter Modrovský (2009–2016)
RodičeJozef Banáš (spisovatel a politik)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Adela Vinczeová, rozená Banášová (* 12. října 1980 Bratislava), je slovenská rozhlasová a televizní moderátorka a spisovatelka.

Život[editovat | editovat zdroj]

Jejím otcem je slovenský diplomat a spisovatel Jozef Banáš.[2] Vystudovala Filozofickou fakultu v Bratislavě, obor kulturologie.

Začínala jako moderátorka ve slovenském Fun Radiu (zde dodnes s kolegou Matejem Cifrou moderuje páteční odpolední pořad Adela a Sajfa), později se objevila v humoristickém pořadu TV Markíza Sedem s r.o. Přelomovým v její kariéře bylo uvádění tří sérií projektu Slovensko hľadá Superstar (STV, společně s Martinem „Pycem“ Rauschem). Následně na Markíze uváděla dva ročníky soutěže Let’s Dance (obdoba StarDance, opět s Rauschem) a ve třetím se sama zařadila mezi soutěžící. V pořadu Slovensko má talent účinkovala jako porotkyně.

Čeští diváci ji znají ze společných projektů TV NovaTV Markíza: Test národa (2006, moderování s Daliborem Gondíkem) a Česko Slovenská Superstar (2009, moderování s Leošem Marešem). V roce 2010 byla porotkyní česko-slovenské televizní show Talentmania. V roce 2012 spolu s Petrem Vágnerem uváděla „kulinářskou show“ Recept na bohatství na TV Barrandov. V roce 2013 účinkovala jako host v pořadu QI – Na vše máme odpověď.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]