Železniční trať Doboj – Banja Luka

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Železniční trať DobojBanja Luka se nachází v Bosně a Hercegovině a je dlouhá 90 km. Jednalo se o jednu z posledních pracovních akcí jugoslávské mládeže. Trať byla vybudována během roku 1951.

Po úspěchu několika předchozích tratí, především Šamac–Sarajevo a Brčko–Banovići bylo za cíl zavést železnici také i do druhého největšího města Bosny a Hercegoviny, do Banja Luky. Během několika měsíců, kdy se na této trati pracovalo (od 1. března do 20. prosince) bylo přemístěno okolo dvou kilometrů kubických zeminy a kamení. Na stavbě pracovalo 87 tisíc lidí. Terén byl náročný; bylo nezbytné vybudovat celkem 34 mostů a tři tunely v celkové délce 3,5 km. Právě budování tunelů bylo nesnadné, neboť práce neustále přerušovaly přívaly vody. 20. prosince 1951 projel po trati první vlak.

V letech 2010-2011 probíhala modernizace trati, které se účastnilo 150 dělníků. Předtím byla trať ve velmi špatném stavu, po rekonstrukci byla umožněno zvýšit cestovní rychlost až na 100 km/h.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Омладинске радне акције#Добој - Бања Лука na srbské Wikipedii.

  1. Článek na stránkách tuzlanského infoportálu (bosensky). www.tip.ba [online]. [cit. 2011-10-14]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2016-03-04. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]