Šikanátor

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Šikanátor
573. díl seriálu Simpsonovi
Pův. názevBull-E
Číslořada 26
díl 21
Původní TVFox Broadcasting Company
Premiéra10. května 2015
Česká TVPrima Cool
Česká premiéra28. září 2015
Tvorba
ScénářTim Long
RežieLance Kramer
Prod. kódTABF15
Obsah
Gaučový gagMísto pohovky se v pokoji nachází fotbalová branka. Homer nedokáže chytit jediný míč, které na něj Maggie posílá, až v nich skončí zahrabaný.
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Letecký hrdina
Následující →
Matleti ze Springfieldu
Seznam dílů 26. řady
Seznam dílů seriálu Simpsonovi
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Šikanátor (v anglickém originále Bull-E) je 21. díl 26. řady (celkem 573.) amerického animovaného seriálu Simpsonovi. Scénář napsal Tim Long a díl režíroval Lance Kramer. V USA měl premiéru dne 10. května 2015 na stanici Fox Broadcasting Company a v Česku byl poprvé vysílán 28. září 2015 na stanici Prima Cool.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Bart poprvé navštíví školní ples, nicméně z něj není nadšen, ovšem poté, co omylem zničí automat na pomerančový džus, který přivezl snoubenec Nelsonovy matky, je dívka z páté třídy ohromena a požádá ho o tanec. Bart pak vyhraje trofej Nejlepší tanečník a jeho partnerka ho požádá, aby se s ní sešel venku, nicméně tam už jej očekávají rváči, kteří mu zničí trofej a posmívají se mu, což vede k tomu, že ho jeho partnerka opustí. Poté, co ponížený Bart o incidentu řekne Marge, jde jeho matka na zasedání městské rady a řekne, že je čas, aby se šikanující žáci cítili vystrašení místo svých obětí, a zákon, jenž dává policii široké pravomoci k potírání šikany, je jednomyslně schválen.

Náčelník Wiggum začne tím, že oprávněně zatkne šikanující studenty, jako jsou Jimbo, Kearney a Dolph, když se pokusí ukrást Bartovi a Milhousovi sáňky. Avšak vzhledem k tomu, jak vágně zákon definuje šikanu, začne Wiggum brzy zatýkat kohokoli, i když je obviněn neprávem. Homer, který nového zákona zneužívá na každého, kdo mu jen mírně vadí, zákonu sám podlehne, když ho Rod a Todd Flandersovi, kteří už mají dost toho, jak se Homer chová k jejich otci Nedovi, nechají zatknout a odsoudit k 90 dnům léčení. Během pobytu v centru Homer prozře, že je k Nedovi krutý, protože jeho soused je ve všech ohledech lepší než on. Zoufalý Homer prosí o odpuštění, které rozzlobený Ned několikrát odmítne za to, jak se k němu choval. Ale poté, co Homer dlouho kajícně klečí na Nedově trávníku, mu Ned neochotně odpustí. Simpsonovi a Flanderovi se poté spojí a společně poobědvají.

Přijetí[editovat | editovat zdroj]

Epizoda získala rating 1,2 a sledovalo ji celkem 2,77 milionu diváků, čímž se stala nejsledovanějším pořadem stanice Fox té noci.[1]

Dennis Perkins z The A.V. Clubu udělil dílu známku B: „Jelikož dynamika mezi Homerem a Flandersem nemůže sahat daleko – Flanders musí zůstat Flandersem, Homer Homerem –, epizoda, která se snaží o emocionálně uspokojivé sblížení mezi oběma, si musí svůj případný velký okamžik zasloužit a Šikanátor přichází těsně vedle.“.[2]

Stacy Glanzman z TV Fanatic udělil dílu 4,5/5.[3]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Bull-E na anglické Wikipedii.

  1. Sunday Final Ratings: ‘Once Upon A Time’ & ‘Brooklyn Nine-Nine’ Adjusted Up - Ratings | TVbytheNumbers.Zap2it.com. web.archive.org [online]. 2015-05-14 [cit. 2021-11-25]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2015-05-14. 
  2. The Simpsons: “Bull-E”. The A.V. Club [online]. [cit. 2021-11-25]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. GLANZMAN, Stacy. The Simpsons Season 26 Episode 21 Review: Bull-E. TV Fanatic [online]. 2015-05-10 [cit. 2021-11-25]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]