Šablona:Wikimedia pro portály/doc

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Tato šablona slouží pro uvedení odkazů na sesterské projekty nadace Wikimedia, které mohou čtenáři poskytnout další informace o tématu.

Použití[editovat zdroj]

Plné použití šablony:

{{Wikimedia pro portály
| stránka =
| wikiknihy =
| commons =
| wikizprávy =
| wikicitáty =
| wikizdroje =
| wikiverzita =
| wikicesty =
| wikislovník =
| wikidata =
| wikidruhy =
}}

Šablona je nastavená tak, aby zobrazovala odkazy na všechny sesterské projekty, přičemž odkazy vedou na vyhledávání názvu portálu bez prefixu Portál:. Například pokud je šablona vložena v portálu Historie, automaticky se odkáže na všechny projekty, přičemž se při kliknutí na odkaz zobrazí výsledky vyhledávání pro výraz „Historie“ na konkrétním sesterském projektu.

Pomocí parametru {{{stránka}}} je ale možné změnit cíl vyhledávání při kliknutí na odkaz. Tento parametr změní cíl vyhledávání u všech odkazů na všechny projekty. Používá se například pokud má portál nevhodné jméno pro vyhledávání, nebo když si autor všimne, že je možné najít mnohem užitečnější obsah zadáním jiného výrazu.

Vyplněním parametru pro jednotlivý projekt (např. {{{commons}}}, {{{wikizprávy}}}, nebo {{{wikidata}}}) se zruší automatické vyhledávání výrazu a místo toho lze do parametru napsat konkrétní stránku, která se má zobrazit po kliknutí na odkaz. Jak je již zřejmé, parametr ovlivní odkaz pouze na jeden projekt; tedy pokud je vyplněn {{{wikislovník}}} ovlivní odkaz pouze na wikislovník. Parametry jednotlivých projektů jsou upřednostňovány před parametrem {{{stránka}}}. Takže když je vyplněný parametr {{{stránka}}} a zároveň parametr nějakého projektu, tak parametr stránka se u konkrétního odkazu nebere v potaz.

Pokud je nevhodné odkazovat na nějaký projekt z nějakého tématu, nebo není na daném projektu žádný užitečný obsah k tématu, lze odkazy na konkrétní projekty skrýt. To uděláte pomocí parametru konkrétního projektu (např. {{{wikicesty}}}, nebo {{{wikidruhy}}}), do kterého vyplníte hodnotu ne. Například z portálu Film nejspíš nebudete odkazovat na wikidruhy atd.

Parametry jednotlivých projektů tedy mají 2 funkce. V případě vyplnění hodnoty ne, se odkaz na konkrétní projekt skryje a v případě vyplneni jakékoliv jiné hodnoty, se tím nahradí odkaz na vyhledávání a odkáže se na konkrétní stránku na sesterském projektu.

šablona slouží pro uvedení odkazů na sesterské projekty v zápatí portálu

Parametry šablony

ParametrPopisTypStav
wikiknihywikiknihy

prázdné

Neznámýnepovinný
stránkastránka

vyplněním parametru se automaticky u všech odkazů změní cíl vyhledávání na vyplněnou hodnotu

Název stránkynepovinný
commonscommons

prázdné

Neznámýnepovinný
wikizprávywikizprávy

prázdné

Neznámýnepovinný
wikicitátywikicitáty

prázdné

Neznámýnepovinný
wikizdrojewikizdroje

prázdné

Neznámýnepovinný
wikiverzitawikiverzita

prázdné

Neznámýnepovinný
wikicestywikicesty

prázdné

Neznámýnepovinný
wikislovníkwikislovník

prázdné

Neznámýnepovinný
wikidatawikidata

prázdné

Neznámýnepovinný
wikidruhywikidruhy

prázdné

Neznámýnepovinný