Šablona:Název kurzívou

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Tato šablona používá programovací jazyk Lua:

Šablona název kurzívou může být použita k zapsání názvů stránek kurzívou, protože u nich není možné použít běžné formátování ''.

Používání šablony je ošetřeno doporučením a radami. Ve většině případů je šablona vložena do stránky prostřednictvím infoboxu. Vynasnažte se tak samotnou šablonu používat pouze tam, kde je to nutné.

Umístění

Šablona by na stránce měla být umístěna v horní části na prvním místě, tedy před všemi ostatními šablonami, jako jsou například infoboxy a informující a upozorňující šablony.

Použití

Základní použití
{{Název kurzívou}}
Všechny parametry
{{Název kurzívou|noerror|název=část nebo celý název stránky|vše=ano}}

Parametry

  • 1: pokud je vyplněn jako „noerror“, je chybová hláška potlačena.
  • název: po vyplnění se kurzívou zapíše pouze část názvu. Například použití |název = Ally McBealová na stránce „Seznam dílů seriálu Ally McBealová“ má za následek „Seznam dílů seriálu Ally McBealová.
  • vše: pokud je vyplněn jako „ano“, je kurzívou zapsána také závorka a text uvnitř. V případě, že je společně s parametrem vyplněn i parametr název, je kurzívou zapsán pouze text uvnitř závorky. Příkladem může být |název = Simpsonovi |vše = ano na stránce „Skrytá identita (Simpsonovi)“, jehož výsledkem je „Skrytá identita (Simpsonovi)“.

Error

Může se stát, že se na horní části stránky zobrazí tato červená chybová hláška:

Upozornění: Předchozí zobrazovaný název „[část názvu stránky]“ je nahrazen zobrazovaným názvem „[název stránky]“.

Znamená to, že je na stránce použita další šablona {{Název kurzívou}}. Většinou je vložena jedním z infoboxů; může jimi být například {{Infobox - kniha}}, který má šablonu zabudovanou ve svém zdrojovém kódu (další takové infoboxy můžete nalézt zde). Zkontrolujte dokumentace použitých infoboxů, mohou v nich být obsaženy instrukce, jakým způsobem zacházet s kurzívou v názvech. Pravděpodobně budete moci opravit kurzívu prostřednictvím infoboxu než vložením {{Název kurzívou}}. Pokud to nebude fungovat, můžete zkusit vypnout kurzívu v samotném infoboxu.

Jestliže máte stále problémy, zkuste vložit {{Název kurzívou}} pod infobox. Můžete také potlačit chybovou hlášku vložením kódu {{Název kurzívou|noerror}}.

Kategorie

Pokud je parametr |název vyplněn, avšak jeho vyplněná hodnota neodpovídá názvu stránky:

Související šablony

Data šablony

Tato sekce obsahuje strukturovaný popis parametrů této šablony využívající rozšíření TemplateData, který umožňuje snadnější používání této šablony v prostředí Vizuálního editoru.

Název kurzívou

Bez popisu.

Parametry šablony[Upravit strojový popis šablony]

Tato šablona upřednostňuje parametry formátované v bloku.

ParametrPopisTypStav
Nebyly uvedeny žádné parametry