Joey Tribbiani

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Joey Tribbiani
Představitel Joeyho, Matt LeBlanc
Představitel Joeyho, Matt LeBlanc
Díloseriály Přátelé a Joey
První výskytZrušená svatba (Přátelé)
Poslední výskytJoey a svatba (Joey)
Další výskytSeznam dílů seriálu Přátelé
Seznam dílů seriálu Joey
ZtvárnilMatt LeBlanc
NamluvilPetr Rychlý
Informace o postavě
Pohlavímuž
Narození2. listopadu 1970
Národnostiamerická, italský původ, z jedné šestnáctiny Portugalec
Povoláníherec
Příbuzní7 sester
Související
postavy
Chandler Bing, Phoebe Bufetová, Monica Gellerová, Ross Geller, Rachel Greenová (Přátelé)
Alex Garrettová (Joey)
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Joseph „Joey“ Francis Tribbiani, Jr. (* 1968) je jedna z hlavních postav amerického televizního seriálu Přátelé a ústřední postava v sitcomu Joey (2004–2006). Hraje ho Matt LeBlanc. Do češtiny ho daboval Petr Rychlý.

Dlouhou dobu byl spolubydlícím Chandlera Binga, později bydlel s Rachel Greenovou, mezitím se Joey od Chandlera jednou na krátko odstěhoval. Chandler si k sobě po Joeyho odchodu přistěhoval šíleného spolubydlícího Eddieho. Joey a Chandler vyhráli v sázce byt Moniky a Rachel a nějakou dobu v něm i bydleli. V osmé a deváté sérii byl Joey do Rachel i zamilovaný a na dovolené na Barbadosu se dali dohromady. Kvůli Rossovi se ale nakonec rozhodli zůstat jen přáteli.

Je hercem v seriálu Tak jde čas (v seriálu je však označován jako Dny našeho života podle původního anglického názvu Days of Our Lives), miluje pizzu a sendviče. Jeho myšlenkové pochody jsou velice pomalé. Pochází z italské rodiny, má sedm sester. Mezi známé patří jeho balicí fráze "How you doin'?" (česky: "Jak to 'de?"). Joey je téměř nenapravitelný sukničkář. Jako jediný zpočátku věděl o Chandlerově a Moničině vztahu. Nemá vysokou ani střední školu. Požádal Rachel o ruku ta řekla "ne", ale potom si myslela, že to Joey zkouší znovu a řekla "ano". Joey se kvůli tomu pohádal s Rossem. Joey krátce chodil s Phoebeinou sestrou Uršulou.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]