Zámek Boldt

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Zámek Boldt
Základní informace
Slohchâteauesque
Poloha
AdresaNew York, Spojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Souřadnice
Map
Další informace
WebOficiální web
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Logo Wikimedia Commons galerie na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Budova generátoru elektřiny

Zámek Boldt byl postaven na ostrově Heart na řece sv. Vavřince v oblasti nazývané Tisíc ostrovů ve státě New York ve Spojených státech amerických. Je považován za největší turistickou atrakci v regionu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Zámek nechal postavit pro svoji ženu americký milionář pruského původu George Charles Boldt, který byl mj. majitelem luxusního hotelu Waldorf-Astoria v New Yorku.

Stavba začala v roce 1900. Zhruba 300 lidí, včetně kameníků, tesařů, a dalších pracovníků budovalo zámek, který měl mít po dokončení 120 místností, vlastní generátor elektřiny, italské zahrady, padací most, samostatnou starodávnou věž pro děti na hraní apod.

V lednu 1904 došlo k tragédii. Boldt telegrafoval na ostrov a přikázal pracovníkům, aby okamžitě zastavili veškeré práce. Jeho žena totiž náhle zemřela. Potom už se Boldt na ostrov nikdy nevrátil. Celkem 73 let byl nedokončený zámek ponechán na pospas větru, dešti, ledu, sněhuvandalům.

Současnost[editovat | editovat zdroj]

Roku 1977 získala zámek obecně prospěšná společnost Thousand Islands Bridge Authority. Bylo rozhodnuto, že zámek bude opraven, aby byl zachován pro budoucí generace. Od roku 1977 bylo vynaloženo na obnovu zámku a zlepšení ostrova několik milionů dolarů.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Boldt Castle na anglické Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]