Young Maylay

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Young Maylay
Základní informace
Rodné jménoChristopher "Chris" Bellard
Jinak zvanýYoung Maylay
Narození17. června 1979 (44 let)
Los Angeles, Kalifornie
Spojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
ŽánryHip hop, Gangsta rap
PovoláníRapper
Aktivní roky2005 – dosud
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Christopher „Chris“ Bellard, známější jako Young Maylay (* 17. června 1979 Los Angeles, Kalifornie) je americký rapper. Proslavil se dabingem Carla "CJ" Johnsona ve hře GTA: San Andreas. K této hře vydal v roce 2005 oficiální mixtape a roce 2008 mu vyšlo debutové album Real Coast Guard. Často spolupracuje s lidmi King T, WC, DJ Pooh a DJ Crazy Toones. Jeho největší a nejznámější hity jsou "You Know Me" nebo "Too West Coast"

Časný život[editovat | editovat zdroj]

Christopher Bellard se narodil a vyrůstal v Los Angeles,v Kalifornii uprostřed násilí gangu a gangsta rap vrcholu v roce 1980 a 1990 v trestné činnosti, plném oblasti chudoby, která inspirovala jeho oklepávání kariéru.

Brzké dny 2000–05[editovat | editovat zdroj]

Jeho rap kariéra nakonec startovala v roce 2000. S pomocí Kinga T, Maylay dělal jeho první vzhled v Killa Tay je Thug Thisle, se songem # 1 Hottest Coast (Killa Cali) v roce 2000. Později se objevil v Rodney O & Joe Cooley v Summer Heat v roce 2002. Od té doby vystupoval v mnoha vydáních po celém západním pobřeží. Maylay napsal většinu krále T albu Ruthless Chronicles. založil svou samostatnou etiketu v roce 2005 s penězi z GTA San Andreas a ve stejném roce vydal své debutové album.