Wonder-hit

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Wonder-ful)
Wonder-hit
Díl seriálu Glee
Pův. názevWonder-ful
Číslořada 4
díl 21
Premiéra2. května 2013
Tvorba
ScénářBrad Falchuk
RežieWendey Stanzler
Prod. kód4ARC21
Hosté
Posloupnost dílů
← Předchozí
Bez elektřiny
Následující →
Všechno nebo nic
Seznam dílů seriálu Glee
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Wonder-hit (v anglickém originále Wonder-ful) je dvacátá první epizoda čtvrté série amerického hudebního televizního seriálu Glee a v celkovém pořadí osmdesátá sedmá epizoda tohoto seriálu. Scénář k epizodě napsal Brad Falchuk a režírovala ji Wendey Stanzler. Epizoda se poprvé vysílala ve Spojených státech dne 2. května 2013 na televizním kanálu Fox.

V tomto díle se představila speciální hostující hvězda Katey Sagal v roli Nancy Abrams a vrátila se Kate Hudson jako Cassandra July. Epizoda je hudební poctou zpěvákovi Steviemu Wonderovi.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

V epizodě se objeví Kate Hudson v roli učitelky Cassandry July

Rachel Berry (Lea Michele) volá vedoucímu sboru Willovi Schuesterovi (Matthew Morrison, aby mu dala vědět, že se stala jednou z finalistek na roli Fanny Brice v nadcházejícím broadwayském revivalu muzikálu Funny Girl. Will to ihned s nadšením sdělí sboru a povzbudí je, aby zpívali písně Stevieho Wondera k oslavě úžasných věcí v jejich životech.

Kitty Wilde (Becca Tobin) zjistí, že Artie Abrams (Kevin McHale) byl přijat na filmařskou školu do New Yorku, ale jeho matka, Nancy Abrams (Katey Sagal), mu tam nedovolí odejít. Kitty zpívá "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours", aby ho povzbudila, aby na školu šel, ale Artie je stále přesvědčen o tom, že zůstane. Kitty posléze navštíví Nancy, která o tom vůbec neví a dozví se o tom od Kitty. Artieho konfrontuje jeho matka a Artie přiznává, že se bojí být sám, ale Nancy ho ujišťuje, že si zvykne a Artie se rozhodne jít do New Yorku.

Mercedes Jones (Amber Riley), která nahrává své první album, se vrací do Limy společně s Mikem Changem (Harry Shum mladší) a Kurtem Hummelem (Chris Colfer), aby pomohli New Directions s přípravou na regionální kolo soutěže sborů. Mercedes pomáhá Marley Rose (Melissa Benoist) k zlepšení jejího hlasu a obě dvě za doprovodu Blaina Andersona (Darren Criss) zpívají "Superstition" ve školní hale.

Kurt se dozvídá, že rakovina jeho otce, Burta Hummela (Mike O'Malley), je již téměř vyléčena a oslavuje jeho vyléčení písní "You Are the Sunshine of My Life". Blaine později žádá Burta o svolení, aby mohl Kurta požádat o ruku, ale Burt mu řekne, že ještě nejsou připraveni na tento druh závazku a že nakonec stejně skončí spolu. Mezitím si Mercedes a Mike povšimnou talentu Jaka Puckermana (Jacob Artist) a motivují ho k tomu, aby se stal výraznějším hlasem ve sboru, a tak Jake tedy zpívá před všemi píseň "I Wish".

V New Yorku se Cassandra July (Kate Hudson) dozví o Rachelině konkurzu a gratuluje jí. Prozrazuje, že se k ní neustále chovala tak špatně, aby z ní udělala lepší umělkyni. Cassandra a studenti NYADY poté zazpívají "Uptight (Everything's Alright)" pro Rachel a Cassandra jí popřeje mnoho štěstí.

Mercedes je zklamaná, když jí nahrávací společnost nutí, aby změnila svou fotku na albu a rozhodne se zrušit smlouvu a své sny si vyplnit sama. Připomíná New Directions, aby si vždy připomínali pravdu a zpívá "Higher Ground". Sbor se později setkává v hale, kde oslavují Artieho úspěch a zpívají "For Once in My Life".

Seznam písní[editovat | editovat zdroj]

  • „Signed, Sealed, Delivered I'm Yours"
  • „Superstition"
  • „You Are the Sunshine of My Life"
  • „I Wish"
  • „Uptight (Everything's Alright)"
  • „Higher Ground"
  • „For Once in My Life"

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Chris Colfer Kurt Hummel
Darren Criss Blaine Anderson
Jane Lynch Sue Sylvester
Kevin McHale Artie Abrams
Lea Michele Rachel Berry
Cory Monteith Finn Hudson
Heather Morris Brittany Pierce
Matthew Morrison William Schuester
Chord Overstreet Sam Evans
Amber Riley Mercedes Jones
Naya Rivera Santana Lopez
Mark Salling Noah „Puck“ Puckerman
Harry Shum mladší Mike Chang
Jenna Ushkowitz Tina Cohen-Chang

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Wonder-ful na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]