Wolfgang Hohlbein

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Wolfgang Hohlbein
Narození15. srpna 1953 (70 let)
Výmar
Povoláníspisovatel, autor sci-fi a aktivní autor
Žánrfantasy, horor a vědecká fikce
Významná dílaDer Hexer von Salem
Am Abgrund
Magic Moon
OceněníPhantastik-Preis der Stadt Wetzlar (1983)
Manžel(ka)Heike Hohlbein
DětiRebecca Hohlbein
Web oficiální stránka
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Seznam dělSouborném katalogu ČR
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Wolfgang Hohlbein (* 15. srpna 1953 Výmar, Durynsko) je německý spisovatel sci-fi, fantasy a hororu fiction, který žije v blízkosti Neuss v Severním Porýní-Vestfálsku. Jeho manželka, Heike, je také spisovatelka a se svým manželem často spolupracuje. Wolfgang a Heike spolu mají dceru Rebeccu, která se rovněž věnuje psaní románů, v Česku vyšlo její dílo Vzhůru k nebesům.

Biografie[editovat | editovat zdroj]

Patří mezi nejčtenější německé autory současnosti. S psaním povídek začal již ve věku patnácti let. Spolu s manželkou napsal román Märchenmond (česky "Kouzelný měsíc"). S tímto dílem se zúčastnili literární soutěže, kterou vyhráli a román se stal během poměrně krátké doby bestsellerem.

V současné době má na svém kontě více než dvě stě knih, z nichž značná část byla přeložena i do jiných jazyků (mimo jiné i do češtiny). I přes tyto úspěchy byl až v roce 2006 prvním dílem přeloženým do angličtiny román Märchenmond a publikován ve Spojených státech amerických. Sám tvrdí, že Hagen von Tronje (adaptace germánské legendy) je jeho vlastním nejoblíbenějším dílem. Patří mezi autory, jehož díla vyšla i v České republice. Zatím posledními díly, které se dostaly na český trh jsou dva díly trilogie Letopisy Elfů a tři díly z legendy o pokladu Nibelungů.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]