Diskuse s wikipedistou:Zp

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Martin Urbanec v tématu „Revize opatření

Pouziti fotografii[editovat zdroj]

Dobry den, rad bych pouzil Vase snimky pamatnych stromu z okresu Kutna hora pro mapu vyznamnych stromu Stredoceskeho kraje, kterou prave pripravujeme. Ozvete se mi prosim na mail: bolkan/zavinac/seznam.cz Dekuji a mejte se hezky, Jan Losenicky

Poslední varování[editovat zdroj]

Trvám na tom, abys důsledně dodržoval rozhodnutí arbitrážního výboru, kde se, mimo jiné píše:

Jakákoli editace Zp, která článek zakládá nebo do něj doplňuje nové údaje, musí zahrnovat přesné reference na použité zdroje, zahrnuté způsobem popsaným v [1]. Odkazy na knižní zdroje musí obsahovat údaje zaručující jednoznačnou identifikaci knihy a čísla stran, ze kterých byly údaje převzaty.

To znamená, že ani jeden tebou vytvořený článek tomuto rozhodnutí nevyhovuje. Pokud nedoplníš reference tak jak jsou požadovány, vrátím článek Tisá skála zpět do Vrbovy verze.

Dále tě chci požádat, o tom co je Copyvio a co není, nerozhoduj ve vlastních článcích. Nemám v tebe žádnou důvěru (a důvěra komunity také není veliká, exituje-li vůbec) a pokud Zfk označil nějaký tvůj článek jako porušující autorská práva, věřím jemu. Posuzování v takových případech nech na jiných. Tlusťa 15:43, 24. 11. 2006 (UTC)

nerozumím, zdroj jsem označil jako turistickou mapu KČT č.45 Železné hory, číslo ISBN tento výtisk nemá vydání je z roku 1992, strany mapa také nemá. --Zp 16:01, 24. 11. 2006 (UTC)

Mimo tuto problematiku, neodebirat nic do z copyvii, i veci vyresene tak, ze nejsou Copyvio se archivuji a oznacuji jakoze neslo o copyvio. --Vrba 16:11, 24. 11. 2006 (UTC)


Možná to špatně chápul, ale pokud podle arbitrážního výboru má být zdroj v článku (ve stylu dle doporučení), ty ho neuvedeš a i pak přes upozornění ho uvedeš jen tak mimochodem pouze do dskuze, napadá mě slovo provokace. --Li-sung 16:25, 24. 11. 2006 (UTC)

Prosim zdrojujte takto [2] verze, ze je to jinde nebudou prijimany, vlastni navstevy do shrnuti nebo do diskuse. Dekuji --Vrba 16:42, 24. 11. 2006 (UTC)

Článek Kronos a archaismy[editovat zdroj]

Vážený kolego, žádám vás, abyste raději na wikipedii nepoužíval archaismy jako je například "veškerenstvo" --Kirk 12:35, 25. 11. 2006 (UTC)

Obr. bez licence[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu.

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Národní park Podyjí, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Zkf 12:55, 29. 11. 2006 (UTC)

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Mořina, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

--Zkf 19:23, 3. 12. 2006 (UTC)

Napsal jste, že http://www.volny.cz/richardhorcic/ je povoleny zdroj. Můj dotaz pochopitelně zní, jak jste na to přišel a kde to mohu zjistit. Záznam na stránce Povolené zdroje není a na webu je ©. Děkuji za odpověď --Zirland 14:15, 5. 12. 2006 (UTC)

Existuje na to šablona a povolení získal někdy v březnu 2006 Cinik. viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Zdroje_obr%C3%A1zk%C5%AF#Str.C3.A1nky_Richarda_Hor.C4.8Dice --Zp 14:20, 5. 12. 2006 (UTC)

Už to je i na stránce povolené zdroje, dosud to bylo jen na Zdrojích obrázků. Cinik 14:23, 5. 12. 2006 (UTC)
Děkuji za doplnění --Zirland 14:28, 5. 12. 2006 (UTC)

Pokud jste něco použil jako zdroj, uveďte to v odpovídající sekci (pojmenované např. Zdroje). Uvést to jako externí odkaz nic neznamená, nikdo z toho nemůže vyvodit, že jste to použil jako zdroj, externí odkaz může vést na cokoliv zajímavého bez jakéhokoliv náznaku přebírání informací. --Beren 06:20, 7. 12. 2006 (UTC)

Článek jsem opět vrátil na verzi před Vaším revertem. Zdroje prostě dokládat musíte. Tlusťa 10:21, 12. 12. 2006 (UTC)

wikiodkazy s rozlišovači[editovat zdroj]

Vážený kolego, pokud se ve wikiodkazu objeví závorka, tak je to obvykle rozlišovač, jehož úkolem je odlišit odkaz od stejnojmenného avšak odlišného termínu. Uvádět ve viditelné formě tento rozlišovač ve článcích není vhodné, výjimkou jsou rozcestníky. Tudíž odkazy typu Kostel svaté Máří Magdaleny (Přední Kopanina) se mají uvádět jako [[Kostel svaté Máří Magdaleny (Přední Kopanina)|Kostel svaté Máří Magdaleny]], což ve výsledku vypadá daleko přijatelněji - Kostel svaté Máří Magdaleny. Před tou svislicí se ve wikiodkazu nachází vlastní odkaz, zatímco za ní následuje skloňovaná podoba termínu či termín bez rozlišovače. --Kirk 13:41, 11. 12. 2006 (UTC)

Copyvia z CHKO Beskydy[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Bučací potok, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence CC BY-SA 3.0, doložte to prosím e-mailem obsahujícím svolení autora.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceNápověda:Jak vytvořit článek. Díky za pochopení.

+ Byčinec, Draplavý, Huštýn, Klíny (přírodní rezervace), Kněhyňská jeskyně, Kyčmol, Lišková, Mazácký Grúnik, Mazák, Motyčanka, NPR Radhošť, Noříčí, Obidová, Ondrášovy díry, PR Velký Polom, Pod Lukšincem, Podgrúň, Poledňana, Přírodní rezervace Smrk, Salajka, Travný, Travný potok, V Podolánkách, Velký Kámen, Čerňavina --Zkf 09:24, 12. 12. 2006 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Díky moc za obrázky vložené do mých posledních výtvorů. Hned to vypadá líp, navíc já po netu po nich nepátrám, jak nejsou na origo stránce nebo commons dám need pic. Díky ještě jednou --Horst 11:35, 12. 12. 2006 (UTC)

Správce Danny B.[editovat zdroj]

Dobrý večer, při hlasování o potvrzení práv správce pro wikipedistu Dannyho B. jsem si všiml nejen vašeho hlasu pro. V Dannyho zdůvodnění jsem našel především nesmírné množství sebepochvalných bodů, ale oproti tomu jediný nenápadný odkaz chyby. Ten vede na stránku žádosti o komentář, kterou si Danny napsal sám podle svého pohledu. Kdybych neznal situaci, měl bych skutečně dojem, že Danny B. po půl roce svého správcovství skládá účty. Ale v Dannyho zdůvodnění chybí zmínka o tom, že byl po svých činech k potvrzení práv správce několika wikipedisty vyzván, nebo zmínka o běžící arbitráži ve věci zneužití správcovských práv právě Dannym B.. Rád bych vás proto poprosil o důkladné zamyšlení, zda Danny B. pro svou činnost skutečně potřebuje správcovská práva. Dělá spoustu užitečného, ale zároveň je mu řada věcí vytýkána.

Pokud byste po svém zamyšlení změnil názor, můžete hlas do konce hlasování změnit, stejně tak se můžete hlasování zdržet v případě nejistoty. Nebudu mít problém, pokud se přesto rozhodnete hlas pro Dannyho B. zachovat. S pozdravem --Adam Hauner 22:27, 28. 12. 2006 (UTC)

odstranovani commons obr[editovat zdroj]

Vsiml jsem si, ze odstranujete obr smazane z commons. Chtel jsem se zeptat, zda na to existuje nejaky postup, tj. jak efektivne vyhledat nefunkcni linky na obr bez nahodneho prochazeni. --Limojoe 05:44, 29. 12. 2006 (UTC)

Oznámení o smazaných obrázcích na Commons podává robot na stránce http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:Zm%C4%9Bny_na_Commons/Aktu%C3%A1ln%C3%AD#Nejnov.C4.9Bj.C5.A1.C3.AD --Zp 06:26, 29. 12. 2006 (UTC)

Problematický obrázek[editovat zdroj]

Můžete prosím doplnit informace k Soubor:Arthur Drews.jpg, které Vás vedly k tomu, že jste tento obrázek označil šablonou {{PD-old-70}}. Vzhledem k roku úmrtí zobrazené osoby se mi zdá dost pravděpodobné, že od smrti autora 70 let uplynout ještě nemuselo. --Tlusťa 14:10, 4. 1. 2007 (UTC)

Vycházel jsem z ustanovení v http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:WikiProjekt_Autorsk%C3%A9_pr%C3%A1vo/Obr%C3%A1zky_a_fotografie kde se říká, že autorské právo zaniká po 70 letech v případě neznámého autora. Dále lze uplatnit domněnku, že se jedná o ateliérovou podobenku u které autorská práva přecházejí na objednatele, který je již 70 let po smrti. --Zp 14:50, 4. 1. 2007 (UTC)

Aby mohlo být dílo prohlášeno za anonymní, je třeba učinit alespoň nějaké kroky k zjištění jeho autora (na zdroji je zřetelně uvedeno, od koho fotografie pochází). Žádné takové kroky učiněny nebyly, vracím tedy Nolicence. --Tlusťa 15:03, 4. 1. 2007 (UTC)

Pokud dobře vidím tak na zdroji není ani zmínka o autorství fotografie, pouze je zde řečeno, že originální fotografie je v jeho vlastnictví. Proto jde o neznámého autora.--Zp 15:07, 4. 1. 2007 (UTC)

Špatně čtete, netvrdím že je znám auor (pokud by byl, není třeba ho zjišťovat). Ale před prohlášením díla za anonymní, je nutné učinit kroky, které by k jeho zjištění vedly. Tedy asi nejdříve kontaktovat majitele. --Tlusťa 15:11, 4. 1. 2007 (UTC)

pokud se týká ateliérových děl viz [3] --Zp 15:17, 4. 1. 2007 (UTC)

Lupeny a závoj[editovat zdroj]

Zdravím, určitě máte dost svojí práce, ale nedá mi to abych se nezeptal. Nemohl by jste vytvořit alespoň krátký pahýl Lupeny a [[Závoj (houby)]] nebo tak nějak? Já se na tohle nějak necítím, sice jsem vytvořil Výtrusný prach, Výtrusy, Klobouk (houby) a Třeň, ale jsou to jen takové slabé odvary z nutnosti, protože chyběly v článcích o houbách, kam je doplňuji. Samozřejmě, že to nespěchá, kdyby se Vám chtělo...:-))Díky--Horst 16:49, 8. 1. 2007 (UTC)

Koukám, že jste stránku Vichistická Francie přejemnoval na Vichystická Francie, nicméně Vichistický režim zůstal. Ve shrnutí píšete, že to je podle Vichy, což má logiku. Existuje nějaké oficiální vysvětlení, co je správně? Když zkusím Google, tak obě varianty vycházejí zhruba na stejno. --Jx 09:16, 12. 1. 2007 (UTC)

Opakuji svůj dotaz, jestli jste schopen doložit, které "i/y" je správné? Já jako laik zkouším pouze google a "i" má při různých kombinacích zhruba o 10% více výskytů. --Jx 17:12, 15. 1. 2007 (UTC)

Podle mne je správné znění Vichystický (odvozeno ze jména města Vichy). --Zp 17:55, 15. 1. 2007 (UTC)

Český národní korpus, konkrétně syn2000 nezná vichystický v žádném skloňovaném tvaru. V novém syn2006 zná 85x vichistický a 27x vichystický. Hledal jsem na [4] v plném přístupu, jsa registrován. --Luděk 18:07, 15. 1. 2007 (UTC)
A co z toho plyne pro nás pologramotné? Že obojí je přípustné, ale "i" častější? Existuje vůbec ještě nějaký podobný příklad, kdy se v přídavném jménu odvozeném od podstatného jména končícího na "y" píše "i"? --Jx 19:29, 15. 1. 2007 (UTC)


Mílov / Milov[editovat zdroj]

Našel jsem tady http://www.turisturaj.cz/clanek.php?lang=0&cid=246&idsubjekt=2740 informaci o tom, že PP se jmenuje s krátkým "i" Milov. Shodně jsem to našel i v publikaci od MŽP z roku 2001. Prosím o uvedení zdroje odkud bylo čerpáno, abychom je mohli porovnat. Zároveň jsem odeslal dotaz známému v AOPK Plzeň. Zdraví --Martin Marek 19:24, 17. 1. 2007 (UTC)

Já jsem vycházel z http://ceskyles.dakam.cz/rezervace_milov.html zde je uvedeno s dlouhým í. --Zp 19:42, 17. 1. 2007 (UTC)

Nedodržování předběžného opatření arbitráže[editovat zdroj]

Ještě jedno Vás upozorňuji na Wikipedie:Žádost o arbitráž/Cinik versus Zp#Předběžná rozhodnutí. Toto rozhodnutí nadále ignorujete, což je nepřípustné. Shrnutí viz povolené zdroje jednoznačně předběžné opatření nesplňuje. Doplňte tedy reference do Vámi založených článků, nebo budu postupovat podle toho rozhodnutí já. --Tlusťa 17:21, 19. 1. 2007 (UTC)

Nezapomínejte se, prosím, podepisovat, když někomu vkládáte subpahýl, experimenty apod. Díky moc. --Luděk 18:53, 19. 1. 2007 (UTC)

ares z de[editovat zdroj]

Vámi z dewiki nahraný soubor Ares1.jpg byl z dewiki smazán jako postrádající zdroj, označil jsem tak tedy i zde. S pozdravem --che 02:39, 20. 1. 2007 (UTC)

Díky moc za fiálu, hezká fotka, doufám, že nezmizí ;o)--Martin Šanda 21:50, 24. 1. 2007 (UTC)

Soubor:Hrad Kozlov.png[editovat zdroj]

U souboru Soubor:Hrad Kozlov.png nelze na základě Vámi uvedených údajů jednoznačně určit licenci. Koukněte do diskuse k němu. --Tlusťa 15:50, 2. 2. 2007 (UTC)

fotografie a vyrovnávání perspektivního zkreslení[editovat zdroj]

Milý Zdeňku!

Moc dějuju za fotografie k článkům. Dovolil bych si jednu přátelskou radu od člověka, který také občas edituje obrázky. ;o)

Všiml jsem si u nich nepříjemné drobnosti: Na fotografích došlo k vyrovnání sbíhajících se linií, což je dobře. Taková věc se, ale nedá dělat tak, že člověk prostě chytně za vrchní kraje fotky a roztáhne je. Potom jsou totiž obrázky deformované. Lepší je zároveň stáhnout spodní kraje fotky, aby se to vyrovnalo, nebo prostě potom fotku trochu zůžit. cca o 5%, kolik přesně, to záleží na konkrétní fotce. Taky je dobré provádět korekce na dostatečně vekém obrázku, který se potom zmenší. Výsledek pak vypadá o dost líp. --Martin Šanda 16:09, 3. 2. 2007 (UTC)

Děkuji za pomoc[editovat zdroj]

Chci vám poděkovat, že jste označil všechny - fylní rostliny na smazání. Jak jsem jich měl hodně, tak bych je všechny těžko hledal.--Juan de Vojníkov 17:07, 6. 2. 2007 (UTC)

Fotka s portálem ze Záboří[editovat zdroj]

Milý Zdeňku!

Dneska jsem si trochu pohrál s fotografiemi domu u Jonáše a porálem ze Záboří. Oba jsem trochu zůžil. (viz můj předchozí příspěvek). Oba jsem je hodil na Commons, snad jsem tím neudělal nějaký bordel. S přáním mnoha dobrých věcí --Martin Šanda 19:30, 7. 2. 2007 (UTC)

označování pahýlů[editovat zdroj]

Entomologie je nauka o pouze o hmyzu. Žádné další pahýly o pavoucích, klíšťatech, atd. nelze označovat jako entomologický pahýl. Prosím o nápravu. Díky za spolupráci. --snek01 22:33, 19. 2. 2007 (UTC)

děkuji za upozornění, považoval jsem uvedené druhy spíše za představitele hmyzu a proto jsem opravil pahýl bezobratlých, který se podle mne hodil spíše k plžům a podobným druhům. --Zp 05:28, 20. 2. 2007 (UTC)

Můžete již používat nové taxoboxy Šablona:Taxobox. (Tip: poznají se tak, že mají "i" vpravo nahoře.) --snek01 12:17, 20. 2. 2007 (UTC)
Domnívám se, že můžete přidávat obrázky na commons. Alespoň obrázky druhů. Vím, že to je komplikace, ale věřím, že by to bylo velmi užitečné pro další wikipedie. --snek01 12:28, 20. 2. 2007 (UTC)

obrázky klidně změňte. --snek01 18:54, 20. 2. 2007 (UTC)

Jsou to pahýly nebo nejsou?[editovat zdroj]

Pane kolego. Vidím, že jste se pustil do masového označování článků šablonou {{Pahýl}}. Domnívám se, že ne vždy je to nutné. Např. článek Šarpej podle definice pahýl není. Podobné je to i u ostatních psích článků.

Definice říká: Jako pahýl může být označen článek, který obsahuje tak málo informací, že i editor, který toho ví o daném tématu málo nebo nic, dokáže po krátkém hledání na internetu nebo po krátkém hledání ve své knihovně článek vylepšit. Jako pahýl by rozhodně neměly být označovány články, které dokáže rozšířit pouze odborník v dané oblasti. --Pastorius 20:01, 25. 2. 2007 (UTC)

tyto články jsem označil specializovaným pahýlem na základě letmého porovnání množství textu v jiných wiki (zejména anglické a německé)--Zp 20:22, 25. 2. 2007 (UTC)

Není to zbytečné? Aby to po vás někdo zase neodpahýloval.--Juan de Vojníkov 12:41, 26. 2. 2007 (UTC)

Kategorie Praha[editovat zdroj]

Ahoj Zp, chtěl bych tě poprosit, jestli by se ti nechtělo mi pomoci projít kategorii Praha + všechny podkategorie a vypsat články, které potřebují obrázek a dát je do požadovaných, abychom vypracovali veškeré fotky pro Prahu, ať ji máme jako reprezentační místo našeho projektu a ukázkové místo naší wikipedie. Rád uvítám pomoc v procházení kategorií, jelikož tedka dost lítám po Praze a fotím a nezbývá mi příliš důkladně vše projít kvůli nedostatku času :( Díky moc předem (aspon případně za čas přečtení :) --Chmee2 14:26, 13. 3. 2007 (UTC)

Dobře, zkusím to projít. --Zp 14:40, 13. 3. 2007 (UTC)

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Martin Kozák 17:06, 11. 4. 2007 (UTC)

nerozumím, všechny údaje o autorovi a licenci jsou uvedeny. --Zp 17:09, 11. 4. 2007 (UTC)

Navarrsky vs. Francouzský[editovat zdroj]

Zdravím. Rád bych se nejprve zeptal, jak moc jsi historik na slovo vzatý, abych neodporoval nějakým teoriím. Ve Francii je totiž otevřeně Jindřich IV. označován jako francouzský, zatímco chceme-li zmínit jeho původní kralování v Navarre, označujeme ho jako Jindřicha III. Navarrského. Jsem tak trochu zmaten. --Alaiche /alɛʃ/ 20:25, 11. 4. 2007 (UTC)

historik nejsem, vyšel jsem z četnosti výskytů v češtině pomocí google, kde mi vyšlo více výskytů na navarrský, na francouzský jsem nechal redirect --Zp 16:47, 12. 4. 2007 (UTC)

Google může být zrádný. Píše-li někdo o Jindřichu IV., těžko ho bude upřesňovat jako Jindřich IV. Francouzský, protože tak se upřesňuje často jen v názvech, navíc většinou pouze v případě, že se jedná o charakteristický přídomek (je-li to jasné z kontextu, - jak tedy ne v názvech článků na wikipedii - pak se jeho původ neupřesňuje). Nejedná-li se o vlastní přídomek, pak se běžně označuje jako Jindřich III. Navarrský.
Navarrský je totiž jeho význačnější přídomek, který se tímto mohl dostat do jeho jména Jindřich IV., který náleží k číslování králů Francie. Taková kombinace čísel je ale zrádná. Byl totiž třetím Jindřichem v Navarre, ale čtvrtým ve Francii... a známý je jako král Francie, nikoli Navarre. Při nejlepší vůli si to budu muset ještě někde ověřit, na google bych ale v tomto případě nespoléhal. Na interwiki prohrává Navarre 1:12(zhruba), ale z toho je také těžko soudit, jsou to jiné jazyky. Až budu mít čas, podívám se na to. Hlavně jsem potřeboval vědět zdroj. Díky --Alaiche /alɛʃ/ 18:18, 12. 4. 2007 (UTC)

Obrázek Václav F. Kumpošt[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že jsi přidal obrázek do článku V.F. Kumpošt. Mám ho taky stažený v PC, ale nedával jsem ho záměrně, protože mám slíbeno od V. a F. Pírkových, že mě nechají oskenovat originál. Časem ho tedy vyměním, doufám, že bude kvalitnější. --Aqualung 05:35, 14. 4. 2007 (UTC)

poděkování[editovat zdroj]

Ahoj Zp, moc děkuju za Nathanaela, nějak jsem se v tom zacyklila.:( Prosím Tě, jak se dělá to provazování? Dík. Acoma

Přesměrování (redirect) se vytvoří nejlépe tím způsobem, že do vyhledávacího okénka napíšete jméno článku ze kterého by mělo přesměrování působit, smáčknete jdi na a otevře se editační okno, v tomto okně stisknete z nabídky editační lišty tlačítko označené #R vytvoří se základ pro přesměrování, do kterého musíte místo cíle upřesnit na jakou stránku má přesměrování odkazovat a poté stisknete tlačítko uložit změny a přesměrování se vytvoří. --Zp 04:18, 5. 5. 2007 (UTC)

Smím se zeptat, co je to za nesmysl s tím přesouváním hradů?! Rozlišovač se používá jen tam, kde je to NUTNÉ. --Karakal 14:49, 6. 5. 2007 (UTC)

Přidávám se k dotazu. Proběhla o tom nějaká diskuse? — Timichal 15:04, 6. 5. 2007 (UTC)

diskuse neproběhla, ale vyšel jsem z toho, že hodně článků v kategorii Hrady v Česku se nazývalo XXXX (hrad), další články se nazývaly hrad XXXX a zbytek byl jednoslovný název, proto jsem názvy sjednotil na společný tvar XXXX (hrad) a na původních názvech jsem ponechal redirecty. --Zp 15:25, 6. 5. 2007 (UTC)

pokud se sjednocovalo podle práva většiny v kategorii bez diskuse, tak to imho podporuji ;) --Chmee2 15:27, 6. 5. 2007 (UTC)
Rozlišovač se používá jenom tam, kde je nutné rozlišení. Citace: "Rozlišovač je údaj v závorce na konci názvu článku sloužící k rozlišení článků, které by jinak měly stejný název." Například je liška obecná může být buď houba nebo zástupce šelem psovitých. V tom případě je nutné použít rozlišovač. Ale třeba Kolín nad Rýnem je jen jeden, takže není nutné dávat do závorky slova typu "město", "Německo", "Severní Porýní-Vestfálsko" apod. --Luděk 16:36, 6. 5. 2007 (UTC)

Wikimedia Commons[editovat zdroj]

Děkuji za obrázky, které nahráváte do české Wikipedie. Chci Vás ale upozornit na existenci Wikimedia Commons, jež slouží jako centrální úložiště obrázků a dalšího multimediálního obsahu přístupné všem projektům. Má mnoho výhod, obrázky tam jsou kategorizované a lze je použít i v dalších jazycích, Vámi nahrané soubory tak budou užitečné stovkám tisíc dalších uživatelů po celém světě, nikoliv pouze českým čtenářům. Na Commons patří i obrázky opatřené českým textem nebo s českými popiskami – často se stává, že jsou popisky přeloženy do dalších jazyků a obrázek je poté použit v dalších projektech po celém světě. Nahrávané obrazky samozřejmě musí mít vyřešena autorská práva.

Používání Wikimedia Commons není složité, je k dispozici český návod i české uživatelské rozhraní. Tamějšími správci jsou i někteří správci české Wikipedie, na které je možno se obrátit. Není třeba se ničeho obávat. Děkujeme za Vaši pomoc!

Připomínám, ačkoliv starému harcovníku jsou některé věci asi jasné… Mějte se a díky! --Martin Kozák 20:32, 13. 5. 2007 (UTC)

Zdroj obrázku[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Martin Kozák 16:29, 20. 5. 2007 (UTC)

Obrázek[editovat zdroj]

Než jsem začal psát o obrázek (protože fakt nevím jak s právy u cizích děl atd), koukám, že už jste jeden načetl. Díky moc, i když na té stránce je bych řekl lepší (sice menší ale lepší fotka). Přesto díky mnohokrát--Horst 19:11, 22. 5. 2007 (UTC)

Licence souboru[editovat zdroj]

Zdravím, mohu se zeptat z čeho soudíte, že obrázek Wilhelm Emil Fein.jpg je volné dílo jehož práva vypršela? Díky. --Martin Kozák 22:13, 22. 5. 2007 (UTC)

podle toho že Fein zemřel v roce 1898. Nově nahraná fotografie snad je PD-old bez diskuze. --Zp 15:04, 23. 5. 2007 (UTC)

No, snad ano. Ale moc se mi tedy také nelíbí. Budu dělat, že o ničem nevím. Mějte se. --Martin Kozák 18:56, 23. 5. 2007 (UTC)

nolicence prosba[editovat zdroj]

Ahoj, proc si myslis, ze to malobal brozik Soubor:Myslbeksmallportrait.jpg. Musime to nejak vyresit jnak je to nolicence, coz jsem tam frknul. Diky --Vrba 22:47, 24. 5. 2007 (UTC)

sb-muzeum[editovat zdroj]

dik za obrazky --beavel 12:47, 31. 5. 2007 (UTC)

Ehm, omlouvám se za Soubor:Npap.jpg, takový veliký obrázek a já ho na té stránce přehlédnu. Ona je tam bohužel především velmi problematická licence. „Předpokládaný souhlas poskytovatele“ je hezká věc, ale z hlediska českého právního řádu zcela nedůležitá. Důkazy o tom, že by dílo mělo být public domain přitom nějak ne a ne najít. Nevíte o nějakých abychom nemuseli mazat? Díky! --Martin Kozák 19:03, 3. 6. 2007 (UTC)

Pokud vím, tak zhotovením fotografie, případně oskenováním starého textu nevznikají nová autorská práva. --Zp 19:48, 3. 6. 2007 (UTC)

Mimochodem na Commons je tato verze téhož papyru: Image:2nd century Hebrew decalogue.jpg --Šandík 20:38, 3. 6. 2007 (UTC)

Jelen lesní[editovat zdroj]

Ahoj, mohl by jsi přijít rozptýlit dohady do článku Jelen lesní? Viz Diskuse:Jelen lesní.--Juan de Vojníkov 11:04, 6. 6. 2007 (UTC)

Zdravím a chci se zeptat, jakým způsobem lze získat informace o výšce památného stromu Buk u Kavalírů, roku vyhlášení jeho ochrany apod. pouhou návštěvou na daném místě? --Zkf 19:17, 12. 6. 2007 (UTC)

u stromu je cedule, dále je to také uvedeno v databázi památných stromů http://drusop.nature.cz/ost/chrobjekty/pstromy/index.php?frame&SHOW_ONE=1&ID=8438 --Zp 19:30, 12. 6. 2007 (UTC)

Opětovné nedodržování opatření arbitráže[editovat zdroj]

Článkem Ladislav Jan Pospíšil opět porušujete rozhodnutí arbitráže Wikipedie:Žádost o arbitráž/Cinik versus Zp#Zp musí citovat zdroje. Žádám Vás o co nejrychlejší nápravu. --Tlusťa 18:06, 13. 6. 2007 (UTC)

nerozumím, to mám do článku napsat jako zdroj ceduli u sochy? Toto jsem zmínil v souhrnu editace.--Zp 18:12, 13. 6. 2007 (UTC)

Závěry arbitráže hovoří jasně: Jakákoli editace Zp, která článek zakládá nebo do něj doplňuje nové údaje, musí zahrnovat přesné reference na použité zdroje, zahrnuté způsobem popsaným na Wikipedie:Vzhled_a_styl#Poznámky. Odkazy na knižní zdroje musí obsahovat údaje zaručující jednoznačnou identifikaci knihy a čísla stran, ze kterých byly údaje převzaty. Editace, které tuto podmínku nebudou splňovat, kterýkoli správce bez dalšího upozorňování revertuje. Takže se jimi laskavě řiďte. Ostatně i z informační tabule jste copyvio pořídil. Pokud nejste zdroje schopen dodat, článek dle tohoto opatření smažu. Je jen Vaše vina, že nemáte v oblasti autorství důvěru. Po několika stovkách copyvií a desítkách hodin zbytečně přidělané práce ostatním, se není co divit. Ostatně i Vaše sliby při řešení celé situace se ukázaly jako plané. --Tlusťa 18:20, 13. 6. 2007 (UTC)

upozornění[editovat zdroj]

Věnujte pozornost Wikipedie:Žádost o komentář/Podezřelé články editované Zp#Závěr. Děkuji --Vrba 00:34, 20. 6. 2007 (UTC)

Můžete mi prosím vysvětlit, proč jste smazal obrázek z článku Jelen lesní v sekci rozmnožování ? --Trachemys 18:16, 24. 6. 2007 (UTC)

Nevím proč by v článku o jelenech měl být obrázek srny. --Zp 18:19, 24. 6. 2007 (UTC)

Díky, že se snažíš dodat obrázky do článku Letovice, ale na tomto obrázku opravdu není náměstí v Letovicích. Spíše bych to viděl na Kunštát. Když tak to uprav na Commons. Díky --Tente84 19:20, 21. 7. 2007 (UTC)

omlouvám se za popletení obrázků, na commons jsem je opravil. --Zp 18:04, 22. 7. 2007 (UTC)

Obrázek Ernsta Troeltscha[editovat zdroj]

Můžete mi prosím sdělit, na základě jakých informací usuzujete, že obrázek Ernsta Troeltscha je v public domain, protože jeho autor je již 70 let po smrti? Zároveň toto berte jako úplně poslední varování. Za každý další prohřešek proti autorskému právu Vás zablokuji. --Tlusťa 17:54, 5. 8. 2007 (UTC)

Vycházel jsem z toho, že foto pochází z roku 1919 a že stejná fotografie se vyskytuje na více místech webu --Zp 18:10, 5. 8. 2007 (UTC)

Že pochází z roku 1919 jí dělá PD? Nebo že je na více místech webu? Důrazně,poněkolikáté a naposledy Vás žádám, abyste při přebírání jakýchkoliv materiálů do Wikipedie respektoval autorská práva. Ta fotografie buď musí být od autora, který je 70 let po smrti, nebo musí jít prokazatelně o anonymní dílo od jehož první publikace uplynulo 70 let. Ani jeden z těchto požadavků není splněn. Nahrávejte tedy dál pouze materiály jejichž licence bude zcela jistě v pořádku. --Tlusťa 20:10, 5. 8. 2007 (UTC)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Nadrotmistr histogram. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:48, 5. 8. 2007 (UTC)

Informace k obrázkům[editovat zdroj]

Prosím doplňte další informace k obrázkům Soubor:Pielgrzym - pohled na Vambeřice.jpg a Soubor:Pielgrzym - schody na vyhlídku.jpg. Pokud jste je pořídil sám, uveďte jako zdroj například "vlastní tvorba". --Koroner 11:22, 20. 8. 2007 (UTC)

Za opětovné vložení cizího textu v článku Blansek (hrad) a opakované nedodržování rozhodnutí arbitrážního výboru a povinnosti dokládat zdroje Vámi vytvářených článků jsem Vás zablokoval na jeden měsíc. --Tlusťa 22:46, 8. 9. 2007 (UTC)

Reakce na e-mailovou žádost Zp k arbitrážnímu výboru o prověření bloku je na diskusní stránce příslušné arbitráže. Okino 17:33, 10. 9. 2007 (UTC)
MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text či obrázky chráněné autorským právem převzaté bez dovolení z jiných webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Užovka hladká, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licence GFDL, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--Vrbova 22:00, 7. 10. 2007 (UTC)

Označování vámi založených článků šablonou[editovat zdroj]

Dobrý den!

Věnujte, prosím, pozornost postupnému označování vámi založených článků jako článků, které mohou porušovat autorská práva! Poskytnutím informací o jejich zdrojích je můžete zachránit. Týden po označení šablonou budou texty nahrazené šablonou neobnovitelně vymazány z historie článků.

Kromě toho je možné, že při označování článků najdu zdroj copyvií. Jsou to zatím tyto:

oba stromy jsou z uvedených externích zdrojů. Homol je z vlastní návštěvy, text je téměř nezkrácený výcuc z informační cedule u objektu. Podle mne informace o tom kdy a kým byl kostel založen nepodléhají autorským právům--Zp 16:40, 4. 11. 2007 (UTC)

Nejde ani tak o ta konkrétně identifikovaná copyvia, o těch nemá smysl se bavit, jde o stovky dalších článků u nichž jste nedodal zádné zdroje a tudíž budou smazány. --Šandík 17:16, 4. 11. 2007 (UTC)
PS: Člověče, vysvětlete mi jednu věc, kterou nejsem sto pochopit. (to myslím zcela upřímně) Opsal či oskenoval jste stovky článků, věnoval jste tomu desítky hodin práce, to vám vůbec nevadí, že tím nejen poškozujete autory původních textů, potenciálně i Wikipedii, pokud by poškození vyžadovali náhradu, ale navíc se vystavujete nebezpečí, že ty články nakonec budou smazány a vaše práce bude nakonec úplně marná, nehledě k tomu, že už teď se vaše reputace zde blíží absolutní nule. Proč to děláte? Nebo vám to vážně připadá normální? --Šandík 17:21, 4. 11. 2007 (UTC)

Další:

Kvalita obrázků[editovat zdroj]

Dívám se na obrázky v článku Homol, díky Vám za ně. Fotografie jsou to pěkné, i rozlišení je dobré, jenže... Když se na obrázek podíváte ve větším rozlišení, je vidět typické fleky způsobené ztrátovou kompresí formátu JPEG. Míra komprese se dá při ukládání obrázku nastavit. Prosím, nastavte menší kompresi. Obrázek bude zabírat víc místa na disku, ale bude výrazně kvalitnější. Výsledek udělá jistě větší radost i vám. --egg 17:06, 4. 11. 2007 (UTC)

Zkreslení obrázku a zrušení licence[editovat zdroj]

Dobrý den, někde v diskuzích wikipedistů jsem kdysi zahlédl větu, že dotyčný wikipedista v nějakém programu zkreslil (nebo nějak změnil) obrázek, hlavně mapy, a ten obrázek pak byl jiný a tudíž se na něj nevztahovaly autorská práva...

Chci se Vás zeptat, jestli nevíte, jak se to dá udělat (případně v kterém programu), rád bych to užil na vytvoření map. Připadá mi, že toho o obrázcích na wikipedii víte celkem dost.

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Daniel Baránek 9. 1. 2009, 19:33 (UTC)

File deletion warning[editovat zdroj]

Hi, i nominated the image File:Jonas Savimbi.JPG for deletion on Commons. The image is taken from a us military publication, but there is no proof that it is taken by an US Government employee. --Martin H. 8. 3. 2009, 20:01 (UTC)

Znovuotevření žádosti o arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z)[editovat zdroj]

Vážený kolego, jako arbitr - zpravodaj Vás informuji jako stranu sporu, že byla znovu otevřena arbitráž proti Guy Petersovi (dříve Z) [[5]].--Yopie 6. 4. 2009, 20:57 (UTC)

Ověřitelnost článku Borovice u Staré Paky[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Borovice u Staré Paky. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po 14 dnech se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. Děkuji za pochopení. --Paul E (diskuse) 22. 3. 2015, 12:47 (CET)Odpovědět

Nandej černohlavý[editovat zdroj]

Dobrý den, vámi psanou sekci chov jsem přesunul na Wikiknihy, šablonou přesun na wikiknihy byla již dávno označena, protože návody do encyklopedie nepatří. Přesunuto zde. --Sapiens123456 (diskuse) 23. 5. 2015, 11:51 (CEST)Odpovědět

Revize opatření[editovat zdroj]

Dobrý den, navrhl jsem zrušení doposud platných opatření vůči Vám:

S pozdravem --Vachovec1 (diskuse) 24. 7. 2018, 23:25 (CEST)Odpovědět

Žádost o opatření byla schválena a opatření zrušeno. --Martin Urbanec (diskuse) 14. 8. 2018, 00:20 (CEST)Odpovědět