Diskuse s wikipedistou:Radek Bartoš

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Li-sung 16:02, 23. 6. 2006 (UTC)


Přesouvání/přejmenování stránek[editovat zdroj]

Dobrý den, rád bych Vám poděkoval za Vaše příspěvky pro Wikipedii a zároveň Vám popřál spoustu chuti do dalších článků. Zároveň bych Vás chtěl poprosit o jednu drobnost – pokud přesouváte (přejmenováváte) stránky, je nutné k tomu použít funkci Přesunout, kterou naleznete na horní liště vedle dokazů editovat a historie (viz Nápověda:Přejmenování stránky). Způsob copy&paste, který jste použil u článku Ústřední orgán státní správy není vhodný, neboť nezachovává původní historii článku a může tak vést k nechtěnému porušení licence GFDL, kterou Wikipedie používá. V některých případech tento postup nelze použít, protože pod cílový název již existuje (např. jako redirect), a pak je nutné požádat o asistenci nějakého správce, který cílovou stránku smaže a přesun tak umožní. Děkuji za pochopení a těším se na Vaše další příspěvky. --Petr Adámek 20:48, 18. 8. 2006 (UTC)

Prosím, needitujte článek Ústřední orgán státní správy, dokud některý ze správců neopraví přesun tak, aby byla zachována historie (viz má žádost na nástěnce správců). Děkuji za pochopení. --Petr Adámek 21:02, 18. 8. 2006 (UTC)

Přesun stránky Ústřední správní úřad na Ústřední orgán státní správy byl proveden znovu se zachováním historie. Při té příležitosti došlo ke smazání některých Vašich editací, což jsem snad napravil, ale pro jistotu to ještě prosím zkontrolujte. Omlouvám se za komplikace a doufám, že vás tyto drobné potíže neodradí od dalšího přispívání. --Petr Adámek 21:30, 18. 8. 2006 (UTC)

Já se omlouvám za komplikace, kterými jsem zbytečně zaměstnal jiného wikipedistu a správce. Děkuji za vysvětlení chyby a vyřešení mnou způsobeného problému. Od dalšího přispívání mě to určitě neodradí :-) --Radek Bartoš 22:21, 18. 8. 2006 (UTC)

Obrázky[editovat zdroj]

Ahoj. Díky za velmi hezké obrázky ze Slezské Ostravy. Musel jsem je však přesunout doprava, zarovnání doleva je ve většině případů krajně nevhodné a nabourává strukturu stránky. Díky za pochopení. --Ragimiri 18:15, 11. 2. 2007 (UTC)

Vlastně jsou ty obrázky natolik dobré, že jsem do článku dal všechny ve formě galerie. :) --Ragimiri 19:01, 11. 2. 2007 (UTC)

Díky za spolupráci. --Radek Bartoš 19:44, 11. 2. 2007 (UTC)

Barvy v Infobox Album[editovat zdroj]

Vím o šabloně Infobox Album a barvách pro jednotlivé druhy alb. Oceňuji tvoji snahu vylepšit články tak, aby infoboxy měly barvy pozadí podle toho jestli to je studiové nebo živé album, ale přece jen bych byl pro to, aby se používání barev sjednotilo podle anglické wiki, která má (zdá se) lepší barvy. Ta naše oranžová pro studiovky je hrozná, proto jsem nechával šedou (a dalo mě to práci než jsem ji našel). O tomto problému jsem psal dnes do diskuze http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%A0ablona_diskuse:Infobox_Album Nevím, možná to je utopie, ale měli bysme se snažit, aby Wikipedie měla jednotný vzhled, alespoň pro ty co píšou latinkou, něco jako Wiki-ISO. Koukal jsem na tvou stránku a vidím, že se zabýváš šablonama, zkus něco takového prosadit. Díky Zdraví Aqualung 22:03, 7. 3. 2007 (UTC)

Reaguji na příslušné diskusní stránce. --Radek Bartoš 18:05, 8. 3. 2007 (UTC)

Šablona[editovat zdroj]

Dobrý den,

všiml jsem si, že jsi mi před časem vytvořil k článku šablonu kočkovití. Byl jsem strašně rád. Teď dělám myšovce a chtěl bych tě poprosit jestli bys mi prosím, pak nevytvořil taky takovou. Naprogramovat tohle neumím. Byl bych ti vděčný.

Dík

--Pilgrim6 12:05, 11. 3. 2007 (UTC)

Šablonu Kočkovití jsem nevytvořil, jen jsem ji vložil do některých tebou založených článků. Vytvořila ji Bodlina. Na šablony taky nejsem žádný expert, zatím jsem vytvořil jen jednu tím, že jsem ji přeložil z anglické wikipedie. Pokud bys nepřesvědčil žádného zkušenějšího wikipedistu, mohl bych se o to pokusit, upravil bych nějakou stávající zvířecí šablonu. Pro takový případ bys mi ale musel dodat všechny údaje, které mají být v šabloně obsaženy - správnou klasifikaci, výčet všech zvířat, které do té skupiny patří, případné podskupiny atd. Biologie je pro mě španělská vesnice, takže tyto znalosti nemám a nejsem schopen ani ověřit jejich správnost či úplnost. Možná by bylo lepší obrátit se na některého zkušenějšího kolegu, který se tomuto oboru věnuje soustavně. --Radek Bartoš 17:53, 12. 3. 2007 (UTC)

Děkuji, napíšu Bodlině a uvidím. Vážim si tvé nabídky. (dodání "materíálu" je samozřejmostí)

--Pilgrim6 20:18, 12. 3. 2007 (UTC)

Zdravím,

a chtěla bych se poptat jak se Ti povedlo dostat hvězdičky k recenzi Back to Basics a zda bys mi neporadil jak "ohvězdičkovat" ostatní alba, jelikož to vypadá daleko lépe než psaná čísla. Děkuji. --Heitinga 11:10, 3. 4. 2007 (UTC)

Všiml jsem si toho u článků o albech Jethro Tull vytvořených Aqualungem, např. This Was. Na enwiki na to mají vytvořenou šablonu, kdy zadají do infoboxu právě jen zlomek počtu přidělených a celkových hvězdiček a šablona k tomu přiřadí příslušnou grafiku. Vytvořit takovou šablonu (která v sobě využívá další podšablony) bylo nad moje a asi i Aqualungovy síly, a proto do infoboxu na řádek „kritika“ vkládáme odkazy na příslušný obrázek hvězdiček. Všechny varianty od nuly do plného počtu hvězdiček jsou umístěny na Wikimedia Commons v katergorii Star symbols. Za jménem příslušného souboru je pak argument určující velikost obrázku, u pětihvězdičkové škály jsme dávali 55 pixelů, u desetihvězdičkové stupnice mi připadá optimální 75 pixelů. V praxi to vypadá např. pro jednu hvězdičku na desetihvězdičkové stupnici takto: [[Soubor:Stars10010.svg|75px]], což vypadá takto: , pro dvě hvězdičky na desetihvězdičkové stupnici takto: [[Soubor:Stars10020.svg|75px]], což vypadá takto: atd. --Radek Bartoš 18:29, 3. 4. 2007 (UTC)

Dovolte mi, abych Vám jménem Wikiprojektu Fotografování poděkoval za Vaši dosavadní věrnou službu. V rámci reorganizace naší jednotky a pro zvýšení naší bojeschopnosti bylo rozhodnuto, že pěšáci budou odměněni za jejich dosavadní zásluhy hodnostmi. Tyto hodnosti mají být hrdým znakem naší příslušnosti k bojovému celku a uvědomění si, že nepřítel nikdy nespí a že ještě existuje mnoho pozic, které je potřeba okem zkušeného wikipedisty zvěčnit pro blaho lidstva!

Jako projev našeho díku je Vám propůjčena čestná hodnost Svobodník fotograf. Česká wikipedie je na Vás hrdá! --Chmee2 20:50, 5. 8. 2007 (UTC)

Bečov nad Teplou (zámek)[editovat zdroj]

Díky moc za kategorizaci a úpravy článku Bečov nad Teplou (zámek). Zjevně už jsem byl včera dost unavený ;o) Školácké chyby... --Šandík 14:57, 18. 9. 2007 (UTC)

Útěk z vězení[editovat zdroj]

Ahoj, všiml jsem si dnes, že v několika článcích z oblasti vězeňství je modrý odkaz na Útěk z vězení. Chtěl jsem si jej přečíst, ale je to redirekt na televizní seriál Prison Break. To asi není v pořádku (zřejmě autor redirektu nezkontroloval, odkud a v jakém významu se na ten název odkazuje), možná řešení jsou:

  1. zrušit ty odkazy v článcích, raději však:
  2. místo redirectu vytvořit článek o útěku z vězení v původním obecném významu, kde by na začátku byla šablona {{Možná hledáte}} nebo {{Různé významy}} odkazující na článek o seriálu.

Nechceš se toho, jako autor článků z oblasti trestního práva a vězeňství, ujmout a alespoň krátký článek vytvořit? Předem děkuji. --Milda 09:05, 6. 12. 2007 (UTC)

OK, zkusím vytvořit alespoň pahýl o útěku z vězení v obecném slova smyslu, jak jsem to u mnou vytvářených odkazů myslel. Zvládnu to snad do 10. 12. --Radek Bartoš 09:25, 9. 12. 2007 (UTC)

Žádost o komentář:Infobox album[editovat zdroj]

Radku, podívej se prosím na http://cs.wikipedia.org/wiki/Wikipedie:%C5%BD%C3%A1dost_o_koment%C3%A1%C5%99/Infobox_Album a přidej svůj názor. Díky --Bohemianroots 25. 12. 2008, 10:50 (UTC) (dříve Aqualung).

Portál Hudba[editovat zdroj]

Ahoj (snad si můžeme tykat; podle tvé uživatelské stránky, kde to dovoluješ), máš asi rád hudbu (alespoň podle tvých editací a podle tohoto), nechtěl by jsi třeba nominovat nějaký článek na portále hudba již na červenec (zde), nebo hlasovat pro nějaký na červen (zde). Na červen byli nominovány tyto články The Beatles, Kytara, Bon Jovi, Heavy metal, U2 a Antonín Dvořák. Chceš-li, tak hlasuj a nominuj! (sice nevím jestli si to přečteš, protože sem skoro vůbec nechodíš, ale zkusil jsem to) Zdraví Tě Marek Koudelka; 23. května 2011, 15:48 (UTC)

Fotografie Mořkova[editovat zdroj]

Milý kolego, píšeš, že občas fotíš na Frenštátsku. Dostaneš se, prosím, pro nějaké fotografie také do Mořkova? Předem za to díky. --Jan Polák 24. 2. 2012, 23:09 (UTC)