Wikipedista:Jakub Mazuch

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Student navazujícího magisterského studia Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v oboru Učitelství informatiky a matematiky pro 2. stupeň a .

Od r. 2017 působí ve STEP IT Academy Praha, s.r.o. na pozici lektor dětské akademie a lektor odborných kurzů se zaměřením na vývoj webových stránek. Od r. 2019 též jako metodik výuky a manažer pro vzdělávání. V mých kompetencích je sestavování sylabů, metodická podpora a vzdělávání lektorů, dohlížení nad výukou a náplňování vzdělávacích cílů, sestavování rozvrhů a skupin výuky a všechny další činnosti, které se vzděláváním souvisí.

Od r. 2018 vyučuje paralelně na SPŠE Ječná matematiku a odborné předměty se zaměřením na programování, operační systémy a vývoj webu (teoretická informatika, cloudové systémy, Linux 🐧, programování v C).

V letech 2019 - 2021 též paralelně vyučoval informatiku na prestižním Gymnáziu Jana Keplera na Praze 6.

Ve zbývajícím čase se zabývá správou webu pro komerční subjekty, školními informačními systémy a rozvrhy hodin. V minulosti působil jako kameraman, střihač a IT technik kolínské regionální televize. Profesně se zabývá již výše zmíněným vývojem webu se specializací na školní webové stránky, dále pak systémy pro podporu výuky, LMS Moodle, školními administrativními systémy či problematikou a modernizací výuky informatiky na základních a středních školách.

Ve volném čase nejraději tráví čas s přáteli, rodinou a se svoji partnerkou. Rád poznává nové tuzemské i zahraniční kraje. Zatímco v létě tráví volný čas plaváním a cykloturistikou, na podzim nepohrdne dobrému burčáku a v zimě neodolá černé sjezdovce! Nejraději však relaxuje s pivem a masem u ohně v doprovodu kytarových strun a nebo aktivním odpočinkem na zahradě u babičky.