Wikipedista:David Kennedy/Řád protivandalských rytířů

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Wikipedista:Gothic2 tímto dnes, 30.5.2008, jakožto reakci na neustálé útoky hord vandalů na obsah wikipedie, dávám všem na vědomí, že zakládám Řád protivandalských rytířů a prohlašuji se za jeho dočasného Velmistra (než tento post převezme někdo zkušenější). Vandalům dávám na vědomí, že jim vyhlašuji válku! Vstup do tohoto řádu je povolen komukoliv, kdo má chuť a odhodlání k boji s vandaly a jinými záškodníky, má více než 500 celkových editací a má čistý rejstřík vandalismů.

Cíle řádu[editovat | editovat zdroj]

Cílem Řádu protivandalských rytířů je obrana wikipedie, jejího obsahu a všech wikipedistů před neustálými útoky vandalů. Každý člen Řádu je povinen reagovat na jakýkoliv vandalismus, o kterém se dozví a to všemi dostupnými prostředky: 1) revertovat vandalismus 2) přidat šablonu "smazat" do vandalské stránky nebo takové jednání nahlásit některému správci. Každý člen je povinen reagovat rozvážně a musí nejprve prověřit, zda se v tom či onom konkrétním případě opravdu jedná o vandalismus. Pokud by ze strany člena řádu docházelo k opakovaným pochybením, může být na základě rozhodnutí velmistra a jeho zástupců z řádu neprodleně vyloučen.

Řádová hierarchie[editovat | editovat zdroj]

Znak Řádu

Formálním vůdcem řádu je Velmistr, který má max. 6 zástupců, jejichž hlas má stejnou váhu jako Velmistrův (počet vůdců řádu musí být vždy lichý!). Autorita Velmistra spočívá pouze v jistém usměrňování činností řádu a v jednání jménem Řádu. Odvolat Velmistra lze pouze s nadpoloviční většinou hlasů zástupců Velmistra. Odvolat zástupce lze opět pouze s nadpoloviční většinou hlasů ostatních zástupců včetně hlasu Velmistra. K odvolání běžného člena stačí pouze jeden hlas zástupce Velmistra, který však musí být Velmistrem na základě porady s ostatními zástupci schválen. Po dobu než dojde k nástupu alespoň dvou zástupců, má veškeré pravomoce jen a pouze (dočasný) Velmistr. Má tedy i právo předat svou funkci komukoliv jinému, dle svého uvážení.

Seznam vůdců Řádu[editovat | editovat zdroj]

(Tento seznam smí editovat pouze Velmistr, dočasný Velmistr nebo zástupce Velmistra)
Velmistr: //
Dočasný Velmistr: wikipedista:Gothic2 (Já jsem Jeruzalém! :-)
1. zástupce Velmistra: wikipedista:MiroslavJosef
2. zástupce Velmistra: له أكبر مساهمات النقاش‎ (Grand Turcopolier)
3. zástupce Velmistra: El Barto měním slovav činy (řádový klikař)
4. zástupce Velmistra:
5. zástupce Velmistra:
6. zástupce Velmistra:

Seznam členů[editovat | editovat zdroj]

(Na tento seznam se smí připsat kdokoliv, kdo má zájem o vstup do Řádu - pokud však nebude splňovat podmínky, bude vyškrtnut)

Čekatelé[editovat | editovat zdroj]