Wikipedie:WikiProjekt Čeština

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Někteří wikipedisté vytvořili projekt na nejlepší organizaci informací v článcích souvisejících s češtinou. Tato stránka a její podstránky obsahují jejich doporučení v naději, že projekt získá pozornost ostatních wikipedistů.

Pokud byste rádi pomohli, navštivte diskusní stránku a prohlédněte si příspěvky.

Tento wikiprojekt si především klade za cíl komplexně a co nejkvalitněji zpracovat jazyková témata související s češtinou.

Účastníci[editovat | editovat zdroj]

  1. Identifikovat existující články pojednávající o češtině. Cílem projektu je zabývat se jazykovými články, nikoliv literárními díly nebo spisovateli.
  2. Označit články na první pohled příliš stručné nebo vyžadující úpravy. Tyto články rozšířit a upravit.
  3. Provést recenzi jednotlivých článků, které již nevyžadují rozšíření nebo nutné úpravy. Recenzi by měl provádět někdo, kdo tématu rozumí. Recenzentem by neměl být ten, kdo se významně podílel na tvorbě článků.
  4. Upravit články podle připomínek recenzentů a dle požadavků na kvalitu článků.
  5. Najít kolegy, kteří píší články s jazykovou tematikou, a pozvat je ke spolupráci.
  6. Identifikovat chybějící témata související s češtinou.

Identifikované články[editovat | editovat zdroj]

Pahýly a články vyžadující úpravy[editovat | editovat zdroj]

Seznam stručných článků a článků s nízkou kvalitou na první pohled. Prosíme pomozte nám s jejich vylepšením, případně napište své tipy k vylepšení do diskuse k příslušným článkům.

Obstojné články, kterým chybějí zdroje[editovat | editovat zdroj]

Články k recenzi[editovat | editovat zdroj]

Tyto články vypadají slušně, neprošly však recenzí. Pokud jste s danými tématy obeznámen(a), budeme potěšeni pokud nám do diskuse k příslušným článkům napíšete své připomínky, případně pomůžete s jejich vylepšením. Vodítkem při recenzi Vám mohou být kritéria pro nejlepší a dobré články. Články, které prošly recenzí, prosím přesuňte do sekce Články po recenzi. Pokud se domníváte, že článek splňuje kritéria dobrého článku, neváhejte udělit mu pomyslnou „stříbrnou hvězdičku“. Takové články rovněž můžete dle vlastního uvážení nominovat mezi nejlepší, pokud máte chuť a odvahu se jeho nominaci věnovat.

Články po recenzi[editovat | editovat zdroj]

Články vyžadující úpravy[editovat | editovat zdroj]

Tyto články prošly recenzí. Zatím však nesplňují všechna kritéria kvality. Prosím pomozte s jejich úpravou. Upravené články by měly znovu projít recenzí, přesuňte je do příslušné sekce.

Dobré články[editovat | editovat zdroj]

Tyto články byly recenzentem (recenzenty) shledány jako mimořádně kvalitní a splňující kritéria pro dobré články.

Chybějící témata[editovat | editovat zdroj]