Wikipedie:Průvodce (původní)

Tato stránka je zamčena pro neregistrované a nové uživatele
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Původní průvodce Wikipedií
Původní průvodce Wikipedií

Vítejte v průvodci Wikipedií. Wikipedie je otevřená internetová encyklopedie, do které může přispívat kdokoli. Tato série článků vám pomůže získat základní dovednosti a znalosti, které jsou potřeba, pokud nám chcete při tvorbě Wikipedie pomoci.

V každé části se píše o nějaké užitečné vlastnosti wiki software, radách o vzhledu a obsahu, komunitě kolem Wikipedie nebo o důležitých zvyklostech a pravidlech Wikipedie.

Uvědomte si prosím, že toto je stručný průvodce, nikoli detailní manuál či normativní soupis pravidel. Pokud se chcete dozvědět další detaily, v průvodci naleznete spoustu odkazů na další stránky Wikipedie, které nabízejí více informací na příslušná témata.

Všechny probírané dovednosti si můžete vyzkoušet na pískovišti, na které budeme na každé straně odkazovat. Využijte možnosti vyzkoušet si své nové dovednosti a pohrát si s wiki. Nikdo se nebude zlobit, pokud se vám na pískovišti něco nepovede, takže se nemusíte bát experimentování. Můžete také zkusit našeho kratičkého interaktivního průvodce pískovištěm, který pomůže s prvními krůčky než přejdete na další stránku.

Připraveni? Tak začínáme.